Σμυρνιώτης: «Να μείνουμε δυνατοί ως το τέλος»

Το καλά λόγια του Βασίλη Νιπεργιάλη ανταπέδωσε μετά το παιχνίδι με τον Κόροιβο, ο Γιάννης Σμυρνιώτης. Ο τεχνικός του Αρκαδικού, σε δηλώσεις του μίλησε για το σαββατιάτικο ματς, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα του αντιπάλου δίνοντας συγχαρητήρια για την εμφάνιση τους.

Σχολιάζοντας τα καλά λόγια του κ. Νιπεργιάλη για τον Αρκαδικό και την προσπάθεια που γίνεται ανέφερε:
 «Σαφώς μας τιμά η δήλωση του αντιπάλου. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Το έχω ξαναπεί ότι ο Αρκαδικός αξίζει πραγματικά τα εύσημα. Πρώτα απ’ όλα η διοίκηση και μετά τα υπόλοιπα “κομμάτια” που έρχονται από πίσω, γιατί κάνουν μία προσπάθεια η οποία σε δύσκολους καιρούς και σαν επαρχιακή ομάδα σαφώς είναι πιο δύσκολα τα πάντα, να χτίσεις μία ομάδα, να την κρατήσεις ζωντανή, ανταγωνιστική σε κάθε στιγμή. Το ίδιο θέλω να πω για την Αμαλιάδα. Μπορεί να έχει κάποια συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα τα οποία στην πορεία να μην μπορέσουν τελικά να την κρατήσουν στην κατηγορία, αλλά παρ’ όλα αυτά, αυτό που έδειξαν σήμερα και μέχρι τώρα, ότι παλεύουν όλα τα παιδιά, αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν ανταγωνιστικοί και στο τελευταίο δίλεπτο ουσιαστικά νομίζω ότι τελείωσε το παιχνίδι υπέρ μας και πραγματικά αυτά τα παιδιά και η ομάδα αξίζουν συγχαρητήρια. Απλά πρέπει να μείνουν δυνατοί ως το τέλος και να δουν τι θα κάνουν από την επόμενη σεζόν».

Οσον αφορά τον Αρκαδικό και τη συνέχεια δήλωσε:
«Δεν θα έλεγα ότι προερχόμαστε από κακό διάστημα γιατί χάσαμε δύο παιχνίδια στον πόντο. Σίγουρα θα μας οδηγούσαν σε καλύτερα πράγματα. Χάσαμε πιστεύω λόγω εμπειρίας δύο ματς στον πόντο που αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά θα μας οδηγούσαν σε άλλα «μονοπάτια». Με το αν όμως δεν γίνεται τίποτα, απλά σίγουρα θα πρέπει κι εμείς με τη σειρά μας να παραμείνουμε δυνατοί όσο γίνεται και πιο κοντά, προσπαθώντας περισσότερο».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο παιχνίδι, ο κ. Σμυρνιώτης δεν έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού:
 «Έχω αρκετά παράπονα από τους παίκτες μου και το λέω γιατί όταν προσπαθείς όλη την εβδομάδα να τους βάλεις στο μυαλό ότι αυτό το παιχνίδι, θα είναι δύσκολο, νομίζω ότι θα έπρεπε να ήμασταν πιο σοβαροί, πιο συγκεντρωμένοι και ξεκινώντας από αυτό αποδεικνύεται ότι όταν δύο φορές στην έδρα σου παίρνεις μια διαφορά 9-10 πόντους και δεν την κρατάς, εκεί νομίζω δείχνεις ότι δεν είσαι όσο θα έπρεπε σοβαρός για να τελειώσεις το ματς ματς. Στο συγκεκριμένο ματς τα «όπλα» για να τελειώσουμε το ματς τα είχαμε. Απλά δεν ήμασταν σοβαροί και κάπου αυτό όταν παίζεις με μία ομάδα η οποία παίζει με την πλάτη στον τοίχο, σου στοιχίζει. Απλά εμάς δεν μας στοίχισε στο τέλος».

Οσον αφορά στο που μπορεί να οφείλεται το συγκεκριμένο φαινόμενο από πλευράς παικτών ο ίδιος έδωσε την δική του απάντηση λέγοντας:
«Πιστεύω ότι είναι διάφοροι λόγοι. Δεν είναι κάτι από μόνο του. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Το μόνο που αφήνω έξω απ’ όλα αυτά είναι ίσως η κούραση. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα κούρασης, αλλά καθαρά θέμα μυαλού και διάθεσης. Σίγουρα κάποια προβλήματα στη διάρκεια της εβδομάδας με τρεις παίκτες να ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα. Οι Κόκκαλης, Παπαδάκης έχασαν τρεις προπονήσεις, ο Μπρόζος ήταν με πυρετό χθες το βράδυ, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει πραγματικά με τη διάθεσή τους. Είναι ένα πράγμα για το οποίο ούτε εγώ ξέρω τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει. Το ψάχνουμε, κουβεντιάζουμε κάθε μέρα με τα παιδιά, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να βρούμε το λόγο και παράλληλα τη λύση για το τι συμβαίνει αυτό».

Σχολιάζοντας τη συμπλήρωση 100 νικών του Γιάννη Σμυρνιώτη στον πάγκο του ΣΕΦΑ Αρκαδικού ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε :
«Σίγουρα είναι κάτι σημαντικό για μένα το να έχω 100 νίκες με τον Αρκαδικό στις Εθνικές κατηγορίες. Παράλληλα μπορεί να μην είναι και τίποτα γιατί ο δρόμος είναι μακρύς έχουμε αγώνα και τουλάχιστον για τα προσωπικά μου δεδομένα όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά από τα τμήματα υποδομής του Παγκρατίου πριν από 20 χρόνια τουλάχιστον δεν φανταζόμουν μια τέτοια πορεία. Σίγουρα αυτό μπορώ να το κρατήσω, αλλά θέλουμε όλοι να πάμε πιο ψηλά. Κι εγώ και η ομάδα. Το να έχεις προσωπικούς στόχους νομίζω ότι είναι πάντα θετικό και αν δεν έχεις ούτε προσωπικούς, αλλά ούτε και ομαδικούς στόχους νομίζω ότι δεν πας πουθενά. Κάθε μέρα πρέπει να τους ανανεώνεις.

Το μόνο που θεωρώ πέρα απ’ όλα αυτά νίκη για μένα και το λέω πολύ ειλικρινά αυτό είναι ότι το πρωί βρέθηκε σε ένα τουρνουά 3on3 το πρωί που έχουμε την ευτυχία να φιλοξενούμε σαν πόλη και πραγματικά αν έστω και στο ελάχιστο, εγώ, οι παίκτες ή η ομάδα του Αρκαδικού έχουμε βοηθήσει στο να υπάρχει η εικόνα αυτή που είδα το πρωί. Να είναι πάρα πολλά παιδιά στην πλατεία και να παίζουν μπάσκετ σε 15-20 μπασκέτες, θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα που έστω και στο ελάχιστον μπορεί να έχω βοηθήσει σ’ αυτό».