Σμυρνιώτης: «Ηταν η ευκαιρία να μου κάνουν δώρο»

Ο Αρκαδικός κατάφερε να πάρει τη νίκη, απέναντι στο Παγκράτι και να διατηρηθεί μακριά από την ανεπιθύμητη ζώνη. Ο Γιάννης Σμυρνιώτης δεν θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος από το θετικό αποτέλεσμα και την κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση της ομάδας. Σε δηλώσεις του ο τεχνικός των Αρκάδων για την απόδοση της ομάδας του, αλλά και για το τι θα χρειαστεί να προσέξει η ομάδα του στα επόμενα παιχνίδια.

«Μπαίνοντας στο αποδυτήρια πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, είπα στα παιδιά ότι εφ’ όσον δεν μου έχουν κάνει κάποια δώρο να η ευκαιρία και νομίζω ότι το έπραξαν και με τον καλύτερο τρόπο. Ο αντίπαλος είναι ιστορικός και είναι μία ομάδα όπου κι εγώ έχω περάσει απ’ όλα τα τμήματα από τα μίνι μέχρι τις γυναίκες και το ανδρικό στην Α1 και νομίζω ότι είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του Αρκαδικού μπάσκετ και γι’ αυτό πρέπει να την σεβόμαστε και τη σεβαστήκαμε μπασκετικά όπως αρμόζει σ’ έναν τέτοιο αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά το παιχνίδι νομίζω ότι μετά τα πρώτα λεπτά βάλαμε τα πράγματα και τις ισορροπίες εκεί που έπρεπε, κάναμε αυτό που θέλαμε και αυτό που θέλαμε ήταν να πάρουμε τα ριμπάουντ όπως είχαμε πει με τη διαφορά μας σ’ αυτό τον τομέα να είναι περίπου στα 11 (40-29) με αποτέλεσμα να είναι τεράστια η διαφορά των επιθέσεων που κάναμε. Συν τα κλεψίματα που έχουμε κάνει καταφέραμε αυτά που θέλαμε. Αυτά ήταν ο αιφνιδιασμός και το επιθετικό μας transition», ανέφερε αρχικά  τεχνικός των Αρκάδων αναφέροντας ως κλειδί της ομάδας την άμυνα:

«Είχαμε πει γι’ αυτό το παιχνίδι ότι δεν επιτρεπόταν η ομάδα να κάνει δεύτερη ήττα στην έδρα της, μετά την παράταση που είχαμε χάσει από την Ελευσίνα. Σαφώς βέβαια μας βοήθησαν και οι τραυματίες του προηγούμενου διαστήματος που γύρισαν. Προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά που είναι τραυματισμένοι, όπως ο Ντόβας ο οποίος πονάει ακόμη και έχει πρόβλημα και προσπαθώ όσο γίνεται να μην τον χρησιμοποιώ όπως επίσης και τον Γιώργο Λαμπράκο που χτες έμεινε τελείως από τη μέση του και με το ζόρι βρισκόταν στον πάγκο και παρ’ όλα αυτά οι υπόλοιποι οι παίκτες έκαναν το καθήκον τους και νομίζω ότι η συνέχεια και στην άμυνα και στην επίθεση είναι αυτή που θα πρέπει. Όσον αφορά ειδικά το κομμάτι της άμυνας χρίζει ιδιαίτερης μνείας γιατί ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Τα αμυντικά μας λάθη είναι ελάχιστα. Κάποια λάθη τα διορθώσαμε με τα αμυντικά ριμπάουντ που είχαμε και νομίζω ότι αν συνεχίσουμε έτσι σαφώς μόνο καλύτερα πράγματα μπορούμε να περιμένουμε».

Τέλος, για το τι θα πρέπει να προσεχτεί από τους παίκτες στη συνέχεια, ο Σμυρνιώτης σχολίασε: «Στο σημερινό παιχνίδι λόγω της διαφοράς θεωρητικά επιτρεπόταν να γίνουν κάποια λάθη όπως έγιναν στο τελευταίο 5λεπτο-6λεπτο. Πριν ξεκινήσει το ματς εξήγησα στα παιδιά ότι σοβαρές ομάδες φαίνονται στις μεγάλες διαφορές. Εκεί δείχνει μία ομάδα το στίγμα, το πόσο σοβαρή είναι, το πόσο συγκεντρωμένη είναι και το πόσο επαγγελματικά φέρονται οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και όταν άρχισαν κάποια σημάδια που δεν έχει να κάνει ούτε με την κούραση ή κάτι άλλο παρά μόνο σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης, δεν μου άρεσε αυτή η συμπεριφορά και αναγκάστηκα να πάρω time-out, καθώς έπρεπε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Δεν έγινε σαφώς 100% όπως θα ήθελα γιατί ξέρουμε ότι η συγκέντρωση παίζει το Νο1 ρόλο στο γήπεδο στο μπάσκετ ειδικά σε τόσο γρήγορες πάσες. Κάποιες φορές στα παιχνίδια της παράτασης θα χρειαστούμε να είμαστε σε φάσεις δευτερολέπτων και να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι θα είναι το σωστό. Ίσως στο τέλος δεν το κάναμε, αλλά πιστεύω ότι είχε να κάνει με τη διαφορά, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ειλικρινά ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και σ’ αυτό τελικά πρέπει σταθούμε, γιατί όσο νευριασμένος και αν είμαι για τα τελευταία λεπτά, γνωρίζουμε ότι φτάσαμε σε μία τεράστια διαφορά με μία πραγματικά καλή ομάδα, που σίγουρα τη σεβόμαστε, αλλά δείξαμε ότι μέσα στο γήπεδο τελικά ήμασταν καλύτεροι».

Πηγή: contraepithesi.gr