Ο Πανερυθραϊκός νίκησε την ΑΕΚ με 78-75 στο φιλικό που έγινε στο κλειστό “Στέλιος Καλαϊτζής” με την αναμέτρηση να σημαδεύει ο σοβαρός τραυματισμός του Βαγγέλη Τζόλου. Ο 19χρόνος σπρώχτηκε άτσαλα από αντίπαλο παίκτη με αποτέλεσμα να υποστεί διάστρεμμα β’ βαθμού.

Στο ματς δεν αγωνίστηκε ο Νίκος Κούρτης ο οποίος στην χθεσινή προπόνηση υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλο και είναι αμφίβολος για το ματς του Σαββάτου με την Δόξα Λευκάδας. Το μόνο θετικό για την “‘Ενωση” ήταν η επιστροφή του Αντώνη Μάντζαρη ο οποίος ωστόσο δεν είναι απόλυτα  έτοιμος.

Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η ΚΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε την όμοφωνη απόφαση του Δ.Σ. για εξυγιάνση της εταιρείας, καθώς επίσης και μια γνωριμία επαφής με τους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΑΕ ΑΕΚ εγκρίθηκε η πρόταση για οριστική εξυγίανση της εταιρίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του τρόπου αυτού είναι:

1) ο περιορισμός του ποσοστού συμμετοχής των παλαιών μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο με μείωση της ονοματικής αξίας της μετοχής και του αριθμού των μετοχών

2) ο συμβατικός περιορισμός των απαιτήσεων των πιστωτών για να γίνει το χρέος διαχειρίσιμο

3) η ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή για να εισρεύσουν νέα κεφάλαια στην ΚΑΕ

Η πρόταση μας αυτή θα υποβληθεί στους δύο μετόχους της ΚΑΕ ΑΕΚ που είναι με 90% ο κ. Φιλίππου και με 10% η Ερασιτεχνική, έτσι ώστε με την έγκριση τους να προχωρήσει η διαδικασία.

Επίσης, αποφασίστηκε η συγκέντρωση των παλαιμάχων του μπάσκετ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 19 Ιανουαρίου 2012 για μία πρώτη επαφή γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με το διοικητικό συμβούλιο.

Οι παλαίμαχοι της ομάδας μας αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ