Σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα

Σοκ στην μπασκετική κοινωνία της Βέροιας, αλλά και εν γένει του ελληνικού μπάσκετ από τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα! Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας έφυγε από τη ζωή αιφνιδίως στα 55 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς…

Η πορεία του Δημήτρη Γκίμα ξεκίνησε από τον Φίλιππο Βέροιας από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα της ομάδας, της οποίας διετέλεσε και αρχηγός. Ήταν πτυχιούχος της παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας και σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999 ενώ ασχολήθηκε και σαν προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαιδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο και έβαλε τις βάσεις για να πετύχει η ομάδα του Φιλίππου σημαντικές διακρίσεις, με τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10. Tην σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο απο την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

Η συντακτική ομάδα του infobasket.gr, αποχεραιτά τον “εργάτη” του ελληνικού μπάσκετ και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του!