Σορώτος: «Δεν θα αφήσουμε το μπάσκετ στην τύχη του»

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ μίλησε ο έμπειρος τεχνικός, Κώστας Σορώτος και αναφέρθηκε στο σεμινάριο της Χίου στο οποίο ήταν ομιλητής, στο “ΑΘΗΝΑ 2011”, αλλά και στην τραγική κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για το σεμινάριο της Χίου, στο οποίο ήταν ομιλητής: «Ήταν ένα πάρα πολύ πετυχημένο σεμινάριο και με μεγάλη συμμετοχή, αλλά κυρίως με μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες. Προσωπικά έμεινα ενθουσιασμένος τόσο από τη φιλοξενία των ανθρώπων, όσο  και από το πάθος που έχουν οι άνθρωποι στη Χίο για το μπάσκετ. Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ένα ακριτικό νησί θα υπάρχουν 15 αντρικές ομάδες. Ελπίζω ότι με την προσπάθειά μας, πως δώσαμε εφόδια και γνώσεις στους προπονητές της Χίου, που θα τους φανούν χρήσιμες αργότερα».

Για το διεθνές σεμινάριο “ΑΘΗΝΑ 2011” που πλησιάζει: «Νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό σεμινάριο, με πολλούς Έλληνες ομιλητές. Πιστεύουμε εδώ και χρόνια είναι ότι οι Έλληνες προπονητές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ειδικά οι τέσσερις συγκεκριμένοι ομιλητές ανήκουν στη νέα γενιά των Ελλήνων προπονητών, που είναι πολύ σημαντική. Ταυτόχρονα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το φετινό διεθνές σεμινάριο εκτός από την παρουσία του πολύ έμπειρου Αΐτο Ρενέσες είναι και η παρουσία των τριών Ελλήνων γυμναστών που θα δώσουν τις γνώσεις τους στους συναδέλφους, σ’ ένα πολύ λεπτό και σημαντικό θέμα για τη σύγχρονη προπονητική. Παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής θα πρέπει να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ: «Είναι δύσκολη η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι απόρροια αυτού που βιώνουμε όλοι μας με οποιαδήποτε ιδιότητα στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι που αγαπάνε το μπάσκετ, που είναι πολλοί, δεν θα το αφήσουν να πεθάνει. Πολλές φορές μια κρίση είναι αιτία να ξαναπάνε τα πράγματα ψηλά. Κι έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι».

Για τους λόγους που έχουν φέρει τα πράγματα σε αυτό το σημείο: «Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, η γενικότερη κοινωνική κατάσταση και η οικονομική δυσπραγία, που έχουν στερήσει πόρους από το μπάσκετ και τις ομάδες και δεύτερον ότι το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια ήταν μία τεράστια οικονομική φούσκα κι όσο πιο τεράστια είναι μία φούσκα, τόσο πιο ηχηρά σκάει! Επαναλαμβάνω όμως ότι οι άνθρωποι που αγαπάμε το μπάσκετ δεν θα το αφήσουμε στην τύχη του. Το μπάσκετ έχει πολύ βαθιές ρίζες στο ελληνικό φίλαθλο κοινό».