Σορώτος: «Μεγάλη τιμή για εμένα»

Είναι ένας από τους εμπειρότερους προπονητές της Α2 με πολλές αγωνιστικές σεζόν στην… πλάτη του ανέλαβε τα ηνία του Παγκρατίου. Ο Κώστας Σορώτος αντικατέστησε τον Τάκη Καλαντζή αναλαμβάνοντας την… αναγέννηση των «ροσονέρι». Ο 54χρονος τεχνικός, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νέα συνεργασία, για το επόμενο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τις αλλαγές στη φετινή Α2.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την ομάδα του Παγκρατίου:

«Πρόκειται για ένα ιστορικό σωματείο. Όταν μου έγινε η πρόταση και είδαμε ότι σε πολλά πράγματα με τη διοίκηση έχουμε κοινή γραμμή πλεύσης δεν μπορούσα να αρνηθώ. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα στο παλμαρέ μου να υπάρχει ότι δούλεψα στο Παγκράτι, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ και από τις πιο βαριές φανέλες».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

«Νομίζω δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η βαθμολογία. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το πρωτάθλημα είναι απόλυτα ανταγωνιστικό και φέτος με την παράλογη απόφαση του υποβιβασμού των 5 ομάδων θα έλεγα ότι είναι και ψυχοβγαλτικό. Στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα υποβιβαστούν πολλές καλές ομάδες».

Για τους στόχους που θέτει:

«Βαθμολογικά δεν μπορεί να υπάρχει άλλος στόχος από τον βελτιώσουμε τη θέση μας, καθώς είμαστε στη ζώνη του υποβιβασμού. Η βαθμολογική μας θέση μας δείχνει ότι πρέπει να βελτιωθούμε και αγωνιστικά. Θα γίνει προσπάθεια να γίνουμε ομάδα, να έχουμε ρόλους, να κερδίσουμε παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής αυξάνοντας το ροτέισον και να βελτιώσουμε την άμυνα μας που μέχρι τώρα είναι η χειρότερη του πρωταθλήματος».

Για τη δυναμικότητα του ρόστερ:

«Σε γενικές γραμμές έχουμε καλό ρόστερ. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και ξέρω ότι έχουν δυνατότητες. Στις θέσεις των ψηλών υπάρχει αριθμητικά ένα πρόβλημα που θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε σε πρώτη φάση εκ των ενόντων».

Για το ντεμπούτο του στο παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Λευκάδας το προσεχές Σάββατο:

«Εύκολο ματς στην Α2 δεν υπάρχει. Τη Δόξα την έχω παρακολουθήσει σε δύο παιχνίδια και κατάλαβα ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι και με τη βοήθεια του κόσμου που είναι πάντα κοντά στην ομάδα και αποτελεί μεγάλο όπλο για εμάς θα τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να πάρουμε βαθμολογική ανάσα αλλά και για να βοηθηθούμε ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας».