Σορώτος: «Αξίζει η προσπάθεια κι η διαδρομή»

sorotos-sorwtosΟ Κώστας Σορώτος έφτασε τις 1000 νίκες στη καριέρα του. Από τον Πειραϊκό πριν 35 χρόνια μέχρι τον Εθνικό και το σήμερα ο coach Σορώτος είδε πολλά ροζ φύλλα να περνάνε από τα χέρια του, όμως πάνω απ’ όλα γνώρισε πολλούς ανθρώπους με τους οποίους ανέπτυξε σχέσεις ζωής. Ο τεχνικός του Εθνικού μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το επίτευγμα του αλλά και για την φετινή πορεία με τον Εθνικό, με τον οποίο κατέκτησε και το Κύπελλο της ΕΣΚΑΝΑ.

Αναλυτικά:

Για τις 1000 νίκες που έφτασε στην καριέρα του:
“Είναι πολλές μνήμες. Αυτές οι νίκες κρύβουν μεγάλη προσπάθεια, πολύ αγωνία, άγχος, χαρά, μεγάλη αντοχή και πάρα πολλές ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό που θέλω να πιστεύω είναι ότι έχουν όσο το δυνατό περισσότερο μεγάλη αξιοπρέπεια αυτές οι νίκες. Όταν ξεκίνησα ούτε που πέρναγε από το μυαλό ότι θα φτάσω αυτόν τον αριθμό, όμως στην πορεία που πέρναγαν τα παιχνίδια το έβλεπα να έρχεται και το περίμενα γιατί είναι ένας σημαντικός συμβολισμός”.

Για τους νέους στόχους που θέτει:
“Να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει και να μου αρέσει έτσι όπως το κάνω. Θέλω να δικαιώνω όσους με εμπιστεύονται και ο κυριότερος στόχος μου που πάντα με καθορίζει είναι να κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους γύρω μου. Οι 1000 νίκες είναι σημαντικές, όμως το κομβικό σημείο δεν είναι καθαυτές ως νίκες αλλά η προσπάθεια κι η διαδρομή μέχρι εδώ”.

Για την μέχρι τώρα πορεία του Εθνικού:
“Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς αυτή η ομάδα φτιάχτηκε για να παίξει στη Γ’ εθνική. Μέχρι τώρα έχουμε ρεκόρ 18-3 και πάνω απ’ όλα μία υγεία σαν ομάδα. Οι σχέσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες, κόσμος) είναι άριστες. Πιστεύω να μπορέσουμε να κάνουμε τον Εθνικό όσο μεγάλο του αξίζει και στο μπάσκετ”.

Για την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ:
“Ήταν ένας από τους στόχους που είχαν τεθεί από τη διοίκηση. Από την αρχή είχαμε πει ότι υπάρχουν δύο στόχοι, ο ένας ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου και ο άλλος να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Αυτός ο τίτλος έδωσε χαρά στη διοίκηση και στον κόσμο της ομάδας. Μην νομίζετε ότι ήρθε εύκολα, καθώς ο Εθνικός είναι η μοναδική ομάδα που από τις 13 Οκτώβρη που ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν έχει ούτε μία εβδομάδα ρεπό. Ειδικά την εβδομάδα του τελικού παίξαμε 3 παιχνίδια μέσα σε 5 μέρες. Το παιχνίδι του τελικού ήταν κόντρα σε μία ομάδα πολύ καλή όπως είναι ο Πρωτέας. Εύχομαι να παίζουμε του χρόνου στην Α2 και στο Κύπελλο της ΕΟΚ κι αυτό να είναι το τελευταίο Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ που πήραμε”.