Σορώτος: «Μεγαλύτερο κίνητρο μου, ο Πειραιάς»

Στην μακριά καριέρα του ποτέ δεν κρύφτηκε και δεν φοβήθηκε να αναλάβει ομάδες σε δύσκολες καταστάσεις. Ο Κώστας Σορώτος είναι εδώ και λίγες ημέρες ο νέος τεχνικός του Περάματος και αναλαμβάνει να σώσει την ομάδα της “γειτονιάς” του -όπως την αποκαλεί- από τον υποβιβασμό και την επιστροφή στη Β’ Εθνική. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη συνεργασία του με ομάδα του Πειραιά έπειτα από πολλά χρόνια αλλά και για τις αλλαγές που σκέφτεται να φέρει για να αλλάξει την ισχύουσα κατάσταση.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την ομάδα του Περάματος:

«Έγινε ξαφνικά. Δεν το περίμενα. Τους ανθρώπους της ομάδας τους ξέρω πολλά χρόνια και με ευχαριστεί που συνεργάζομαι με ανθρώπους αξιοπρεπείς και τίμιους. Αυτό ήταν που με έκανε να συνεργαστώ μαζί τους. Από εκεί και πέρα είναι μία ομάδα της γειτονιάς του Πειραιά, της πόλης μου δηλαδή. Είχα χρόνια να βρεθώ σε πάγκο ομάδας του Πειραιά κι αυτό για εμένα ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο».

Για τους στόχους που θέτει βαθμολογικά και αγωνιστικά:

«Βαθμολογικά ο στόχος που υπάρχει είναι η σωτηρία, αφού όταν βρίσκεσαι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν μπορείς να κοιτάς τίποτα άλλο.

Αγωνιστικά ο κάθε προπονητής έχει το δικό του στιλ και το δικό του τρόπο που θέλει να βλέπει την ομάδα του να αγωνίζεται. Το σίγουρο είναι ότι θα κρατήσω κάποια στοιχεία που υπάρχουν γιατί δεν είναι φρόνιμο σε τέτοια χρονική περίοδο να αλλάξεις πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα θα προσθέσω κάποια πράγματα που νομίζω ότι χρειάζονται για να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική».

Για τη δυναμικότητα του ρόστερ:

«Το ρόστερ μας έχει μία ιδιομορφία, καθώς το μισό αποτελείται από έμπειρα παιδιά, ενώ το υπόλοιπο στελεχώνεται από νέα παιδιά χωρίς πολλές παραστάσεις. Αυτό έχει τα καλά του έχει όμως και τα κακά του. Το θετικό είναι ότι υπάρχει η απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζεται σε αυτή την κατηγορία, ενώ θα πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά για να μας βοηθήσουν κι αυτά δίνοντας περισσότερο βάθος στο ρόστερ. Η Α2 είναι ένας Μαραθώνιος και με 6-7 παίκτες δεν βγαίνει. Πρέπει να πάρουμε πράγματα από τους νεαρούς αθλητές μας για να αυξήσουμε το βάθος του ρόστερ μας».