Σουμερλής: «Τον καλύτερο τους εαυτό»

Τα Μελίσσια ετοιμάζονται για την πρώτη τους χρονιά στην Α’  ΕΣΚΑ αντρών και ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Σουρμελής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις διαφορές που θα υπάρχουν στη προετοιμασία σε σχέση με πέρσι, τους στόχους που θέτει αλλά και για τον τρόπο που κινήθηκε η ομάδα του στο μεταγραφικό παζάρι.

Αναλυτικά:

Για την προετοιμασία των Μελισσίων που ξεκινάει τέλη Αυγούστου ενόψει της νέας σεζόν που βρίσκει την ομάδα στην Α’ ΕΣΚΑ:

«Η προετοιμασία μας θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου και το θετικό είναι ότι όλα τα παιδιά θα είναι παρών. Σε σχέση με την περσινή προετοιμασία φέτος έχουμε προγραμματίσει να δώσουμε πιο δυνατά φιλικά με ομάδες της κατηγορίας αλλά και της Γ’ εθνικής. Επίσης θα πρέπει να προσθέσουμε κάποια καινούρια πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι που δεν χρησιμοποιούσαμε πέρσι, ενώ οι προπονήσεις θα είναι περισσότερο απαιτητικές, παράλληλα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα βάρη και στις ατομικές προπονήσεις. Γενικότερα αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει ένα υψηλότερο επίπεδο προπόνησης και φιλικών».

Για τους στόχους που έχουν τεθεί ενόψει της φετινής σεζόν:

«Ο στόχος είναι αρχικά η παραμονή κι από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. Γενικότερα θέλουμε με τις εμφανίσεις μας και τα αποτελέσματα να σταθεροποιηθούμε στη κατηγορία. Αγωνιστικά πιστεύω και υπολογίζω σε όλους τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ και θέλω μέσα από την προπόνηση να βγάλουν στο παρκέ τον καλύτερο τους εαυτό. Παράλληλα θέλουμε να δούμε τα παιδιά να εφαρμόζουν πράγματα μέσα στο παρκέ που μέχρι τώρα δεν είχαμε δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής».

Για τη φιλοσοφία που κινήθηκε η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο:

«Οι μεταγραφές για εμάς έχουν ολοκληρωθεί, καθώς φροντίσαμε από νωρίς να καλύψουμε τις ανάγκες που είχαμε. Η φιλοσοφία που κινηθήκαμε ήταν να δημιουργήσουμε ένα νεανικό ρόστερ που να διαθέτει και εμπειρία. Αυτό το καταφέραμε προωθώντας ως επί το πλείστον παιδιά από τις υποδομές μας και πλέον διαθέτουμε οκτώ παίκτες κάτω των 22 στο ρόστερ. Αυτά τα παιδιά πλαισιώθηκαν από έμπειρους αθλητές όπως οι Νίκος Μανώλας, Δημήτρης Πανάγος κι ο Δαμιανός Ασημένιος. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να υπάρξει μία ισορροπημένη χημεία ενθουσιασμού και εμπειρίας. Θα είναι σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε την κατηγορία με τόσο νεανικό ρόστερ γιατί αυτό θα σημαίνει ότι τα παιδιά πήραν πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις για το μέλλον τους».