Σουρμελής: «Εξέλιξη αγωνιστικά και ποιοτικά»

sourmelisΟι Άγιοι Ανάργυροι είναι από τις ομάδες που έχουν τα τμήματα υποδομής πάντα σε πρώτο πλάνο. Η ομάδα των Δυτικών προαστίων θα επιδιώξει να ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ στηρίζοντας αρκετά σε παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Ο νέος τεχνικός διευθυντής των Αγίων Αναργύρων, Γιώργος Σουρμελής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το πόστο που ανέλαβε στην ομάδα, τους στόχους που υπάρχουν αλλά και για τις υποδομές που είναι ένα ζωτικό κομμάτι της ομάδας.

Αναλυτικά:
Για τη συνεργασία του με του Αγίους Αναργύρους και τις ιδιαιτερότητες του πόστου που αναλαμβάνει:
“Η πρόταση του συλλόγου το καλοκαίρι ακούστηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Στις συζητήσεις με την διοίκηση διέκρινα διάθεση, αγάπη προς τον σύλλογο και επιθυμία για να συνεργαστούμε όπως κι έγινε τελικά.
Όσο αφορά τον ρόλο μου, είναι αρκετά σύνθετος κι απαιτητικός. Από την μία πλευρά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε οργανωτικά σε όλα τα επίπεδα κι από την άλλη στοχεύουμε στην σταδιακή εξέλιξη όλων των τμημάτων αγωνιστικά και ποιοτικά Η διοίκηση κι οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα με έχουν περιβάλει με εμπιστοσύνη και σεβασμό και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”.

Για τη δουλειά που γίνεται στους Αγίους Αναργύρους στον τομέα των ακαδημιών:
“Ο ΓΣΑΑ είναι ένας ιστορικός σύλλογος με παρουσία στις εθνικές κατηγορίες και εκπροσωπεί μια μεγάλη μπασκετική γειτονιά. Οι ακαδημίες μας μετρούν σήμερα περίπου στα 200 παιδιά και συνολικά 12 τμήματα υποδομών –ακαδημιών, τα οποία προπονούνται σε 2-3 διαφορετικά γήπεδα ανοιχτά – κλειστά. Μέχρι σήμερα γινόταν καλή δουλειά με δύσκολες συνθήκες κυρίως εξαιτίας των εγκαταστάσεων. Απόδειξη της καλής δουλειάς αποτελεί η μεταγραφή του Βασίλη Μουράτου στον Ολυμπιακό, καθώς κι άλλων παιδιών που έχουν κληθεί κατά καιρούς στις μικτές και στα κλιμάκια. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη καλύτερη δουλειά πατώντας πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο που έχουμε θέσει. Η ομάδα στελεχώθηκε με πολύ καλούς προπονητές και σίγουρα το νέο κλειστό που θα μπούμε στους επόμενους μήνες θα μας βοηθήσει πολύ να κάνουμε ποιοτικότερη δουλειά και να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των παιδιών στις υποδομές μας.

Για τους μακροπρόθεσμους και τους βραχυπρόθεσμους στόχους που υπάρχουν στο σύλλογο:
Οι στόχοι που έχουμε βάλει με την διοίκηση είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε τη γενικότερη οργάνωση του συλλόγου και να θέσουμε κανόνες κι αγωνιστικές αρχές από το αντρικό έως τις ακαδημίες. Επιθυμία μας είναι η αντρική ομάδα να κάνει μία ανταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα με μακροπρόθεσμο στόχο την εθνική κατηγορία μέσα στα επόμενα χρόνια, όμως επιδίωξη μας είναι αυτό να συμβεί μέσα από την καθιέρωση δικών μας παιδιών κάτι που θα γίνει από φέτος κιόλας. Σε επίπεδο ακαδημιών θέλουμε να οργανωθούν οι ακαδημίες και να γίνουν ένα μέρος που τα παιδιά θα μαθαίνουν, θα διασκεδάζουν και θα εξελίσσονται, ενώ τα τμήματα υποδομών κι ειδικά των παίδων και των εφήβων θα επιδιώξουμε να οργανωθούν και να γίνουν ανταγωνιστικά με στόχο να σταθεροποιηθούν στην Α Κατηγορία. Η ατομική βελτίωση των αθλητών ανεξάρτητα από ηλικία, μέσα από ένα συγκεκριμένο προπονητικό πρόγραμμα ανάπτυξης αποτελεί ένα σημαντικό στόχο για εμάς.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι η εφηβική και παιδική ομάδα πρωταγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ υπό την καθοδήγηση του coach Nίκου Μηλιορίτσα, που προέρχεται κι ο ίδιος από τις ρίζες του συλλόγου με πολύχρονη προσφορά στον σύλλογο.