Σουρμελής: «Ισχύς εν τη ενώσει»

Από τη Γ’ ΕΣΚΑ μέσα σε λίγα χρόνια με αργά και σταθερά βήματα τα Μελίσσια έφτασαν στην Α’ ΕΣΚΑ. Το καλοκαίρι δύο ομάδες, ο Ερμής και ο ΑΟ Μελισσίων ένωσαν τις δυνάμεις τους και μερικούς μήνες αργότερα αποδείχτηκε ότι η απόφαση των διοικήσεων ήταν η σωστή. Ο τεχνικός των πρωταθλητών του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ, Γιώργος Σουρμελής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πολυπόθητη άνοδο αλλά και για το παιχνίδι που έρχεται με την Ηλιούπολη για τον τίτλο του Υπερπρωταθλητή.

Αναλυτικά:

Για την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ των Μελισσίων:

«Είναι μία προσπάθεια τεσσάρων ετών. Ξεκίνησε ως Αθλητικός Όμιλος Μελισσίων με άνοδο από την Γ’ ΕΣΚΑ την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα. Στη συνέχεια στη Β’ ΕΣΚΑ κερδίσαμε την παραμονή, πέρσι τερματίσαμε στη 3η θέση στο 2ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ και φέτος μετά τη συγχώνευση του Ερμή με τον ΑΟ Μελισσίων πιο δυνατοί αγωνιστικά και διοικητικά ήρθε η άνοδος. Η χρονιά δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε πολλούς τραυματισμούς σε βασικούς παίκτες όπως ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Χρήστος Τσομώκος. Παρά τις δυσκολίες ήμασταν ενωμένοι μέχρι το τέλος και πήραμε την πολυπόθητη άνοδο στην τετραπλή ισοβαθμία, καθώς είχαμε κερδίσει όλους τους αντιπάλους μας».

Για τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν:

«Αρχικά στόχος ήταν τα πλέι οφ. Πέρσι τερματίσαμε τρίτοι και διεκδικήσαμε την άνοδο κόντρα στον Καρέα σε αγώνες μπαράζ. Φέτος επιζητούσαμε να κάνουμε ανάλογη πορεία γιατί δεν θέλαμε να κάνουμε κάποιο βήμα προς τα πίσω. Στη πορεία είδαμε ότι μπορούμε να πάρουμε την άνοδο αν και οι τραυματισμοί έκαναν το έργο μας πιο δύσκολο απ’ ότι περιμέναμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει την άνοδο νωρίτερα από την τελευταία αγωνιστική».

Για τα σχέδια που γίνονται για τη νέα σεζόν στην Α’ ΕΣΚΑ:

«Ακόμα όχι γιατί έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας με την Ηλιούπολη για τον τίτλο του Υπερπρωταθλητή. Σίγουρα κάποιες σκέψεις υπάρχουν για του χρόνου. Φέτος το σωματείο στη πρώτη του χρονιά μετά την συγχώνευση των δύο σωματείων έχει γευτεί αρκετές επιτυχίες με ανόδους σε αντρικό και γυναικείο, ενώ ήρθαν διακρίσεις και στα τμήματα υποδομής. Ακόμα επικρατεί η χαρά και δεν έχουν αρχίσει τα σχέδια. Όπως καταλαβαίνετε η ισχύς εν τη ενώσει βοήθησε αρκετά».

Για τον τίτλο του Υπερπρωταθλητή:

«Ένα κύπελλο είναι ένα κύπελλο και θες να το κατακτήσεις. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και με στόχο να το κατακτήσουμε. Το παιχνίδι αυτό το περιμένουν όλα τα παιδιά. Η ομάδα αποτελείται από νέους παίκτες που δεν έχουν γνωρίσει ξανά τέτοια εμπειρία οπότε το κίνητρο θα είναι υψηλό».