Σπανούλης: «Εχουμε δώδεκα μέρες μπροστά μας»

Η Εθνική έδειξε σημάδια βελτίωσης στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά Ακρόπολις και ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε σε αυτό:«Δείξαμε καλύτερο πρόσωπο. Πιο σοβαρό. Προσπαθήσαμε παραπάνω στην άμυνα. Εχουμε κάποιες αδυναμίες, αλλά για αυτό είναι τα φιλικά. Εχουμε ακόμα δώδεκα μέρες μπροστά μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε παραπάνω. Είναι βέβαια η επίσημη αγαπημένη, αλλά καταλαβαίνουμε ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές, για αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους ήρθαν. Εμείς έχουμε ακόμη δύο φιλικά μέχρι να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε. Θα βελτιωθούμε όσο πρέπει για να είμαστε έτοιμοι στο τουρνουά».

Για τα γκαρντ: «Τι να κάνουμε; Η δουλειά μας είναι να παίζουμε στο γήπεδο για όσο χρόνο θέλει να μας χρησιμοποιήσει ο προπονητής».

Κώστας Σλούκας: «Προέχει να κερδίζει η ομάδα»

Με τη σειρά του ο Κώστας Σλούκας σχολίασε: «Η ομάδα έδειξε βελτίωση κυρίως στην άμυνα. Νομίζω φάνηκε στο γήπεδο αυτό. Ολοι οι παίκτες έβαλαν τα πόδια τους στο γήπεδο, έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους και έπαιξαν σωστή άμυνα».
Για τα γκαρντ: «Ηταν επιλογή του προπονητή, από κει και πέρα ο κάθε ένας πρέπει να κάνει την δουλειά του στο γήπεδο. Θεωρώ πως όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε, ειδικά στην άμυνα και κερδίσαμε εύκολα το παιχνίδι. Το ότι κερδίσαμε άνετα το παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι και τα επόμενα. Αυτό που προέχει είναι να κερδίζει η ομάδα και να μην δέχεται εύκολα πόντους.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Να βελτιώσουμε την άμυνα»

Τέλος, από την πλευρά του ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ανάφερε: «Σίγουρα αυτό το παιχνίδι έχει διαφορά σε σχέση με εκείνα στην Γερμανία. Παίξαμε καλύτερη άμυνα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν με ρωτούσες ποιος είναι ο στόχος και τι πρέπει να βελτιώσουμε θα σου έλεγα μόνο η άμυνα.  Αλλάξαμε μερικά πράγματα σε θέματα τακτικής. Αυτά είναι φιλικά παιχνίδια δεν πρέπει να τα παίρνουμε και τόσο τις μετρητοίς. Το Ευρωμπάσκετ θα είναι διαφορετικό…  Ολοι προλαβαίνουν να είναι έτοιμοι στην πρεμιέρα».