Η επιστροφή του στη Γ’ εθνική ήταν μόνο η αρχή. Οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι προδιέθεταν τις προθέσεις του Ορφέα Νέου Σκοπού. Μεγάλη… δόση από νιάτα μαζί με έναν εκρηκτικό συνδυασμό εμπειρίας (Καδής, Παπούδας, Γεωργατζάς, Ασημάκης)  συγκαταλέγουν την ομάδα του Παναγιώτη Σπανού μία από τα φαβορί του ομίλου.

Κάπως έτσι η πρώτη αγωνιστική κύλισε ομαλά για τον Ορφέα καθώς δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το “διπλό” απέναντι στο Μέγα Αλέξανδρο . Την Κυριακή (30/10) στο πρώτο του παιχνίδι εντός έδρας παιχνίδι θα φιλοξενήσει  τον Ιωνικό Ιωνίας, σε μια… άτυπη ρεβάνς, αν και ο τεχνικός του συλλόγου, Παναγιώτης Σπανός δηλώνει προσηλωμένος στο στόχο του:

«Εμείς κοιτάμε μόνο το παιχνίδι. Στόχος μας είναι η άνοδος γι΄ αυτό θέλουμε να κερδίσουμε το ματς. Αν και απείχα από την προπόνηση λόγω ίωσης γνωρίζω πολύ καλά πως τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας».

Φυσικά δεν έμειναν ασχολίαστε οι “διαφορετικές” μεταγραφικές κινήσεις του Νέου Σκποπού: «Τους παίκτες μου τους γνωρίζω γιατί με τους περισσότερους ήμασταν συμπαίκτες στους Ικάρους. Ειδικά με τον Ζήση Παπούδα είμαστε φίλοι. Η σχέση μου με τα παιδιά είναι αρκετά… διαφορετική, αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο τότε μπαίνει μια κόκκινη γραμμή. Κάθε παίκτης έχει το ρόλο του, προετοιμάζονται σκληρά γι΄αυτό που θέλει η ομάδα. Σε όλο αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά ότι ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο, ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια. Ξέρεις, στα χωριά ο κόσμος πηγαίνει να βλέπει μπάσκετ, θέλει να συμπαρασταθεί στην ομάδα του», ενώ στη συνέχεια μας απάντησε στο πια είναι η φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίκτες του:

«Να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε.  Να είναι γεροί, γιατί εγώ σταμάτησα το μπάσκετ εξαιτίας ενός τραυματισμού, και να είναι ευτυχισμένοι για αυτό που κάνουν.  Ολοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά,  ο καθένας μόνο τους τίποτα».

Αν και το πρωτάθλημα βρίσκεται στο ξεκίνημα του δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτούς που μαζί με τον Ορφέα θα διεκδικήσουν την άνοδο: « Ακόμα είναι νωρίς, δεν έχουμε εικόνα, αλλά βάση ρόστερ η Κομοτηνή, το Πευκοχώρι αλλά και τα Διαβατά είναι μια ομάδα που είναι χρόνια μαζί».