Σταθάτος: «Κίνητρο τους είναι η αγάπη για το μπάσκετ»

Ένα… παιδί,  καθώς μετράει μόλις εφτά χρόνια ζωής, κατάφερε να καλύψει το μπασκετικό κενό της Ναυπάκτου.Ο Παπαχαραλάμπειος Αθλητικός Σύλλογος Ναυπάκτου έδωσε συνέχεια στη μπασκετική ζωή της πόλης μετά τη διάλυση της Ομόνοιας. Οι “κιτρινόμαυροι” για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν αγωνίζονται στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ  και ο τεχνικός του ΠΑΣ Ναυπάκτου και παλιός παίκτης του Πανιώνιου, Γιώργος Σταθάτος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη προσπάθεια αφύπνισης της νεολαίας της πόλης αλλά και για το αντρικό τμήμα που λειτουργεί ως αθλητικό πρότυπο για τους νέους.

Αναλυτικά:

Για τον ΠΑΣ Ναυπάκτου και τη πολύ καλή πορεία που έχει κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα:

«Ξεκινήσαμε καλά έχοντας 3 νίκες στο ενεργητικό μας και παίζοντας καλό μπάσκετ με ομαδικότητα και στόχο στο παιχνίδι μας. Αυτό που ζητάμε είναι να βελτιώνουμε την αγωνιστική μας συμπεριφορά παιχνίδι με παιχνίδι, ώστε να γινόμαστε ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί. Προσπαθούμε να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε που έχουμε φτάσει.

Για εμάς είναι σημαντικό ότι η ομάδα αποτελείται από Ναυπάκτιους αθλητές χωρίς κάποιες οικονομικές απολαβές. Το μόνο κίνητρο τους είναι η αγάπη για το μπάσκετ και προσπαθούν να γίνουν σωστά πρότυπα για τους μικρούς αθλητές του συλλόγου. Αυτή η εντοπιότητα των αθλητών κάνει τους φιλάθλους να δένονται περισσότερο με την ομάδα».

Για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ:

«Σε γενικές γραμμές οι ομάδες στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο βέβαια κάθε χρόνο υπάρχουν μία ή δύο ομάδες που αποτελούν εξαίρεση και έχοντας οικονομική επιφάνεια κάνουν μεταγραφές. Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν φέτος ο ΑΟ Αγρινίου και η Βόνιτσα που είναι από τα φαβορί για το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες όπως η δική μας που δουλεύουν με νεαρούς παίκτες και με την παραγωγή τους προσπαθούν να βελτιώνουν το παιχνίδι τους».

Για το επόμενο παιχνίδι με τη Βόνιτσα:

«Είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, καθώς αντιμετωπίζουμε μία πλήρη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας και να πάρουμε ότι μας αναλογεί».

Για τους στόχους της ομάδας του:

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να μάθουμε στα παιδιά μας μπάσκετ. Θέλουμε να αποκτήσουν μπασκετική παιδεία, η οποία θα τους βοηθήσει και στην κοινωνική τους ζωή. Το αντρικό τμήμα είναι ο καθρέφτης της ομάδας, όμως σε καμία περίπτωση δεν παραμελούμε τα τμήματα υποδομών. Για να είναι βιώσιμος ο σύλλογος θα πρέπει να γίνεται σωστή δουλειά εκεί ούτως ώστε να βγαίνουν αθλητές με μπασκετική νοοτροπία που θα είναι οι μετέπειτα πρωταγωνιστές του αντρικού. Αυτή τη διαδικασία την εξασφαλίζουμε μέσα από τη δουλειά που κάνουν οι προπονητές μας (προπονήτρια γυναικείου τμήματος και κορασίδων, Καλλιόπη Βασάλου και η προπονήτρια ακαδημιών, Παρθενία Βλαχοπούλου) στις υποδομές. Ο σύλλογος έχει στόχο να αφυπνίσει την νεολαία της πόλης και να τη φέρει κοντά στον αθλητισμό γι’ αυτό διοργανώνονται διάφορες δράσεις όπως τουρνουά 3on3 για τα παιδιά της πόλης.

Αγωνιστικά ο αρχικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή. Παίζοντας καλό μπάσκετ και δίνοντας τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής θέλουμε να φτάσουμε στο υψηλότερο δυνατό σημείο που μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας».