Σταμάτης: «Ανυπομονούμε για το καλοκαίρι»

stamatisΣτην ηλικία του, τα περισσότερα παιδιά αδημονούν για το καλοκαίρι περιμένοντας τις διακοπές. Ο Δημήτρης Σταμάτης έχει μάθει να αφιερώνει τα δικά του καλοκαίρια στο μεγαλύτερο μέρος τους στις εθνικές ομάδες. Φέτος δεν θα είναι διαφορετικά, αλλά κάθε άλλο παρά δείχνει να δυσανασχετεί. Απεναντίας, ευχαριστιέται την παρουσία του στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Εφήβων (U19) και μετρά αντίστροφα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου στο Ηράκλειο. 
 
-Πώς αισθάνεσαι που βρίσκεσαι και πάλι στην Εθνική Εφήβων, μαζί με γνώριμα πρόσωπα; 
«Είναι πολύ όμορφο που συναντιόμαστε και πάλι μετά από καιρό με τα υπόλοιπα παιδιά και προπονούμαστε με την Εθνική. Είναι καλό σιγά-σιγά να αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι και τις διοργανώσεις που έρχονται. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά». 
 
-Βλέπεις να υπάρχουν ακόμη οι κώδικες επικοινωνίας και συνεργασίας από τα προηγούμενα χρόνια, μιας και με τα περισσότερα παιδιά έχετε ξαναβρεθεί στις εθνικές ομάδες;
«Σίγουρα με τα παιδιά που ήμασταν μαζί και τα προηγούμενα χρόνια έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία, αλλά και με τα άλλα παιδιά γνωριζόμαστε λίγο ή πολύ. Σταδιακά με όλους τους συμπαίκτες μου θα αποκτήσουμε την κατάλληλη χημεία. Όλα τα παιδιά που έρχονται στις προπονήσεις το θέλουν πολύ, είναι πολύ συγκεντρωμένα και μπαίνουν γρήγορα στο κλίμα. Αυτό είναι πολύ θετικό». 
 
-Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θεωρείς ότι τόσο εσύ προσωπικά, όσο και τα άλλα παιδιά έχουν ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω, τόσο όσον αφορά στην απόδοσή τους όσο και στις παραστάσεις που έχουν αποκτήσει από τις ομάδες τους; 
«Ναι, φυσικά. Είναι πολύ θετικό ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν χρόνο συμμετοχής και ρόλο στις ομάδες τους, κάποια από αυτά μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Βλέπω ότι υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη. Αυτό, άλλωστε, θέλουν και χρειάζονται παιδιά αυτής της ηλικίας, να προπονούνται σκληρά, να παίζουν και να βελτιώνονται, ώστε να μπορούν να δίνουν το καλοκαίρι τον καλύτερό τους εαυτό και για τις εθνικές ομάδες». 
 
-Είμαστε ακόμη λίγο μακριά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ηρακλείου. Το σκέφτεστε όμως από τώρα; 
«Έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τότε, αλλά πράγματι ανυπομονούμε για αυτή τη διοργάνωση. Είναι πολύ όμορφο που θα γίνει στην Ελλάδα και θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε μπροστά στο δικό μας κοινό. Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος που αγαπά το μπάσκετ θα βρεθεί δίπλα μας». 
 
-Μήπως αυτή η παρουσία του κόσμου δημιουργεί και κάποιο άγχος; 
«Μπορεί να υπάρχει μια παραπάνω πίεση, αφού όλοι μας θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους που θα έρχονται στο γήπεδο για να μας βλέπουν. Πιστεύω όμως πως γρήγορα το όποιο άγχος θα φύγει και μόνο κερδισμένοι θα είμαστε από την παρουσία του κόσμου. Ελπίζουμε να παρουσιαστούμε στο επίπεδο που μπορούμε και θέλουμε, προκειμένου να παίξουμε καλό μπάσκετ και να τους ευχαριστήσουμε».