Σταματογιάννης: “Τελικός το ματς με το Ανατόλια και δεν πρέπει να έχουμε άλλο εντός έδρας στραβοπάτημα”

Για τη σημασία που έχει η αναμέτρηση με το Ανατόλια για τον ΑΟ Αγρινίου μίλησε ο Αλέξανδρος Σταματογιάννης στην καθιερωμένη, πλέον “Συνέντευξη της εβδομάδας” του συλλόγου. “Είναι τελικός για εμάς και δεν πρέπει να έχουμε άλλο στραβοπάτημα στην έδρα μας”, σχολίαζει ο 22χρονος σέντερ αναφορικά με το επικείμενο παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και στο ματς του περασμένου Σαββάτου με την Καρδίτσα.

Αναλυτικά:

Αλέξανδρε στο παιχνίδι με την Καρδίτσα γνωρίσατε την ήττα στις λεπτομέρειες. Τι θεωρείς ότι έφταιξε και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα;
Πιστεύω ότι παρά την ήττα, ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ελέγχαμε την κατάσταση και νομίζω πως αν ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στο τέλος, θα είχαμε πάρει τη νίκη.

Ακολουθεί το παιχνίδι με το Ανατόλια. Τι πρέπει να κάνετε για να επιστρέψετε στις νίκες;
Για μας είναι ένας τελικός και δεν πρέπει να έχουμε άλλο στραβοπάτημα στην έδρα μας. Αν μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, δε νομίζω ότι έχουμε να φοβηθούμε κάτι.

Το Ανατόλια είναι μία ομάδα που ανέβηκε πέρσι, όπως και η δική σας, ενώ στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί εκεί. Τι θεωρείς ότι έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
Το Ανατόλια είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην εμπειρία των παικτών της και στο μακρινό σουτ. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει κοινούς στόχους με εμάς και γι’ αυτό το λόγο το ματς αποτελεί μεγάλο κίνητρο για μας.

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία του κόσμου;
Ο κόσμος φέτος μας έχει στηρίξει πάρα πολύ ακόμα και όταν ήρθαν οι ήττες. Εννοείται πως για έναν ακόμα αγώνα τους θέλουμε δίπλα μας, ειδικά σε αυτό που είναι ένας “τελικός”. Μακάρι να γεμίσει το ΔΑΚ και να πανηγυρίσουμε στο τέλος όλοι μαζί τη νίκη.

Μπήκαμε σε μια νέα χρονιά. Τι θες να ευχηθείς στον κόσμο και για την ομάδα;
Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσον αφορά την ομάδα να είναι όλοι σίγουροι πως θα κάνουμε τα πάντα και στο τέλος θα πετύχουμε το στόχο μας.