Σταϊκόπουλος: «Στην αρχή ήταν κρυφό όνειρο»

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας από τις εθνικές κατηγορίες ο Ζωγράφου βάζει πλώρη για το μεγάλο come back. Ο κόουτς, Στέλιος Σταϊκόπουλος, διανύει την τρίτη του χρονιά στο πάγκο της ομάδας κι έχει βάλει τις βάσεις για την μεγάλη επιστροφή. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μεγάλη νίκη επί του Σπόρτιγκ στο ντέρμπι κορυφής της Α’ ΕΣΚΑ ανδρών αλλά και για το κρυφό όνειρο που πλέον μπορεί να βγει αληθινό.

Αναλυτικά:

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ζωγράφου:

«Πάντα τα πρωταθλήματα κρύβουν εκπλήξεις. Εμείς αλλιώς είχαμε σχεδιάσει τα πράγματα βάσει παικτών, όμως στη πορεία παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα τραυματισμών κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στην αρχή να κάνουμε δύο συνεχόμενες ήττες. Τότε δεν ξέραμε ποιες ομάδες είναι δυνατές και δεν είχαμε πλήρη εικόνα της κατηγορίας. Στεναχωρηθήκαμε με τους τραυματισμούς και τις ήττες, όμως παρ’ όλ’ αυτά καταφέραμε να συνέλθουμε. Αν και δεν παίζαμε πολύ καλό μπάσκετ καταφέρναμε να κερδίζουμε στηριζόμενοι κυρίως στην άμυνα μας».

Για τη νίκη επί του Σπόρτιγκ στο ντέρμπι κορυφής:

«Δεν ήμασταν όσο καλοί θέλαμε. Γενικά είχαμε καλές επιλογές, όμως κάναμε πολλά λάθη. Σε τέτοια παιχνίδια μετράει ποιος το θέλει πιο πολύ και νομίζω εμείς το θέλαμε περισσότερο. Για εμένα αυτός είναι ο λόγος που κερδίσαμε. Έχω την τύχη στη ομάδα να έχω παίκτες με υψηλό επίπεδο τόσο μορφωτικό όσο και με βάση τη προσωπικότητα. Αυτό παίζει ρόλο σε πολλά παιχνίδια που πάνε στο πόντο και ειδικά εμείς έχουμε χρειαστεί να παίξουμε φέτος πολλές παρατάσεις».

Για τους στόχους της ομάδας του:

«Αν δούμε τη βαθμολογία τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά. Δεν μπορώ να πω τι στόχο έχουμε. Πιο εφικτός στόχος που ελπίζω θα πετύχουμε είναι τα πλέι οφ. Στην αρχή κάτι τέτοιο ήταν σαν κρυφό όνειρο, όμως πλέον είναι κάτι εφικτό».