Στα κυανόλευκα του Εθνικού ο Λεκάκης

Στα κυανόλευκα θα ντυθεί την επόμενη σεζόν ο Γιάννης Λεκάκης. Ο 30χρονος φόργουορντ έδωσε τα χέρια για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 με τον Εθνικό και θα τον ενισχύσει στη νέα προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα του Κώστα Οικονομάκη να ανέβει από τη Β’ Εθνική στην Α2. Την προηγούμενη χρονιά ο Λεκάκης έπαιξε στον Πορφύρα, ενώ έχει διετή προϋπηρεσία στη Β’ Εθνική με τον Παπάγο (2018-19) και τον Ιπποκράτη Κω (2017-18), με συνολικό απολογισμό 170 πόντους σε 45 αγώνες.

Η ανακοίνωση του Εθνικού:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Λεκάκη. Ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, θα ενισχύσει την ομάδα μας τη νέα σεζόν.

Ο Γιάννης Λεκάκης ξεκίνησε την πορεία του στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, όπου έμεινε μέχρι και την ηλικία των 16 ετών. Στη συνέχεια ακολούθησε η ομάδα του Μίλωνα, ενώ δύο χρόνια αργότερα έζησε το «αμερικανικό όνειρο», καθώς μετακόμισε στις ΗΠΑ. Εκεί για δύο χρόνια αγωνίστηκε στο Florida State College και στη συνέχεια ακολούθησε το Πανεπιστήμιο Rochester. Για προσωπικούς λόγους επέστρεψε στη χώρα μας και ακολούθησαν κατά σειρά Τρίκαλα (σεζόν 2013-2014 Α1 Εθνική), Παγκράτι (Α2 Εθνική), Ιπποκράτης Κω (άνοδος από Β΄Εθνική σε Α2 Εθνική), Παπάγου (Β΄Εθνική) και Πορφύρας.

Ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής δήλωσε για τη μεταγραφή του στην ομάδα μας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας του Εθνικού. Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση του Εθνικού και τον κόουτς Οικονομάκη, που δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Ο Εθνικός είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία. Είμαι γέννημα θρέμμα Πειραιώτης, προέρχομαι από οικογένεια Εθνικών και δεν θα μπορούσα να πω όχι στην πρόταση του. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία και να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας».