Στα… χαρακώματα ο Πανελλήνιος μετά το “όχι” της ΕΟΚ

Το έγγραφο της ΕΟΚ που έφτασε στα χέρια του Πανελληνίου και χαρακτηρίζει “προδήλως μη εφικτή” τη συμμετοχή του συλλόγου στη Β’ εθνική, έχει οδηγήσει στα… χαρακώματα τον ιστορικό σύλλογο! Οι ιθύνοντες τον Πανελλήνιο τονίζουν ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τη στάση αυτή της ομοσπονδίας, που δείχνει ότι κάθε άλλο παρά πρεσβευτής του αθλήματος είναι και πλέον ετοιμάζουν την… αντεπίθεσή τους. Η οποία θα γίνει με κάθε μέσο και ενώπιον κάθε διοικητικής ή δικαστικής αρχής. Την ίδια ώρα ο “Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος Φοίνιξ-2017” που έχει προκύψει από τη σύμπραξη των δύο σωματείων και τη δικαστική απόφαση (υπ΄ αριθμ. 105/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας) που άναψε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της έδρας από τη Λάρισα στην Αθήνα, έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό και την προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος, αναμέντονας τις εξελίξεις…

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος αναφέρει:

«Προς μεγάλη μας έκπληξη και δυσαρέσκεια ενημερωθήκαμε σήμερα, την 17η Αυγούστου 2017, με επίσημο έγγραφο (αρ. πρωτ. 3922/16/8/2017) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), πως η καθ? όλα νόμιμη και εμπρόθεσμη δήλωσή μας για συμμετοχή στη Β΄ Εθνική Κατηγορία ανδρών, είναι “προδήλως μη εφικτή”.

Την απάντηση αυτή τη θεωρούμε “προδήλως αυθαίρετη”, καθώς η ΕΟΚ προσπαθεί να αποκλείσει το σωματείο μας από τη δικαιωματική και βάση αγωνιστικών κριτηρίων συμμετοχή του στη Β΄ εθνική (αγωνιζόταν στην Α2, τη σεζόν 2016-17), θεωρώντας ότι μπορεί οποτεδήποτε και επιλεκτικά να καταστρατηγεί δικαιώματα των σωματείων που θεμελιώνονται στον αθλητικό νόμο και τον αστικό κώδικα.

Συγκεκριμένα, ο “Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος Φοίνιξ-2017” μετέφερε με δικαστική απόφαση (υπ΄ αριθμ. 105/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας) την έδρα του από τη Λάρισα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην έδρα του ιστορικού Πανελληνίου στην Κυψέλη και υπέβαλε εμπρόθεσμα ήδη από τις 28 Ιουλίου 2017 δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απολύτως αμφισβήτηση επ’ αυτής. Αντιθέτως, εδώ και 2 μήνες, πολύ πριν την υποβολή του αιτήματός μας υπήρχαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από νομικούς συμβούλους και κορυφαίους στην ιεραρχία παράγοντες της Ομοσπονδίας ότι δεν αμφισβητείται το εν λόγω δικαίωμα συμμετοχής μας, ενώ είχαμε προφορική ενημέρωση από την Ομοσπονδία ότι υπάρχει θετική απόφαση με ημερομηνία 31 Ιουλίου. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα και 2 ημέρες πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής και του Κυπέλλου Ελλάδας, μας κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως η δήλωσή μας είναι “προδήλως μη εφικτή”!!! Αναρωτιόμαστε βέβαια, γιατί η Ομοσπονδία ΔΕΝ διαπίστωσε το “ανέφικτο” σε άλλη ομάδα εθνικής κατηγορίας που αγωνίστηκε κατά την περυσινή περίοδο…

Ο Πανελλήνιος ΓΣ 2017 έχει ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό και την προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας με try out παικτών, ενώ έχουν δρομολογηθεί συμφωνίες με χορηγούς, αλλά επίσης με προπονητές και αθλητές που προσδοκούν να αγωνιστούν με τον ιστορικό σύλλογο της Κυψέλης.

Η ΕΟΚ με τη στάση της αυτή αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά πρεσβευτής του αθλήματος. Ο Πανελλήνιος διαβεβαιώνει τα μέλη του και όλο τον μπασκετικό κόσμο ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη της διοικητικής και αγωνιστικής διαδικασίας, με κάθε μέσο και ενώπιον κάθε διοικητικής ή δικαστικής αρχής και τους καλεί να βρεθούν δίπλα του και ενάντια στις αυθαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Η Διοίκηση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΣ 2017».