Στεργιάκης: “Το μπάσκετ υποβαθμίζεται και απαξιώνεται από τους παράγοντές του κι αυτό φάνηκε τώρα”

Η ελπίδα για επανεκκίνηση του μπάσκετ σε επίπεδο ερασιτεχνικών κατηγοριών, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΟΚ Αριστείδη Γολέμη. Το σενάριο να δοθεί την προσεχή Παρασκευή (29/1) από την Πολιτεία και την επιτροπή Λοιμωξιολόγων το “πράσινο φως” για επανεκκίνηση, αφήνει ελπίδες σε όλους όσοι εμπλέκονται με το χώρο, δίχως πάντως κανείς να μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι θα δοθεί άμεσα το ΟΚ για όλους!

Η αβεβαιότητα και η ανησυχία είναι στοιχεία διάχυτα κάτι που δεν έκρυψε κι ο εκ των αρχηγών της ΦΕΑ Αλέξανδρος Στεργιάκης, μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebook. Με τον αρχηγό της ΦΕΑ να μην κρύβεται πίσω από το… δάχτυλό του, αλλά να εξαπολύει βέλη προς όλους όσοι θεωρεί υπαίτιους για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το μπάσκετ.

“Δυστυχώς ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ υποβαθμίζεται και απαξιώνεται από τους ίδιους της τους παράγοντες. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όλα τα προβλήματα που για χρόνια κρύβονται εντέχνως κάτω από το χαλί, από την ομοσπονδία, αλλά κι από τους αρμόδιους φορείς να βγαίνουν στην επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, είναι ανεπίτρεπτο η μόνη επαγγελματική κατηγορία του “εθνικού μας” αθλήματος να είναι η Α1. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2021 οι προπονητές, οι γυμναστές και οι αθλητές να θεωρούνται ερασιτέχνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να παραμένουν έρμαια της κάθε διοίκησης.

Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με την απόφαση της αναστολής των πρωταθλημάτων μας, καθώς η ίδια η ομοσπονδία κατατάσσει το μπάσκετ σαν ένα ακόμη χόμπι. Αυτό λοιπόν δικαιολογεί απόλυτα τις αποφάσεις των αρχών που χρίζουν μη απαραίτητη την λειτουργία των πρωταθλημάτων. Αυτό κατά συνέπεια οδηγεί στην αποποίηση ευθυνών για τις αρμόδιες αρχές που με τη σειρά τους αψηφούν τις συνέπειες αυτής της πράξης που αφήνει πολλούς συναδέλφους μου χωρίς αντικείμενο και χωρίς καμία οικονομική στήριξη”, σχολίασε ο Στεργιάκης, που δεν παρέλειψε να σταθεί στη σημασία που έχει να δοθεί η προσοχή που απαιτείται για την ασφάλεια στην υγεία όλων. “Αρχικά ας πάρουμε ως δεδομένο πως η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα όλων μας. Με σεβασμό σε όλους, όσοι έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους, ή έχουν νοσήσει θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το αίτημα όλων των εμπλεκόμενων στον αθλητισμό δεν είναι η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων με κάθε κόστος, αλλά η εύρεση μίας βιώσιμης λύσης”.

Τέλος απαντώντας για το αν η σεζόν είναι χαμένη, ο πρώτος σκόρερ της ΦΕΑ στα παιχνίδια που έχουν δοθεί έως τώρα, απαντά ότι: “… ας ελπίσουμε πως όλοι όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό θα λάβουν υπόψιν τους τα αιτήματα των πολλών συνανθρώπων τους για μία ίση μεταχείριση και να καταφέρουν να βρουν μία βιώσιμη λύση έχοντας πάντα ως γνώμονα την προστασία όλων. Σαν… υστερόγραφο θα ήθελα να πω, πως ας επιστρέψουμε επιτέλους σε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε”.