Στην Ερυθραία ο Μαχαίρας

Στην απόκτηση του Κώστα Μαχαίρα προχώρησε ο Πανερυθραϊκός καλύπτοντας έτσι το κενό στη θέση των ψηλών. Οι δύο πλευρές βρίσκοντας καιρό σε διαπραγματεύσεις, ενώ ο 27χρονος σέντερ αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Χουχουλή.

Αναλυτικά:

«Ο Πανερυθραϊκός Α.Σ. ανακοινώνει επισήμως την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Κώστα Μαχαίρα. Ο 27χρονος -ύψους 2.05- σέντερ γεννήθηκε στις 21/4/1984 και κατά σειρά αγωνίστηκε σε: Φοίνικα Αγίας Σοφίας, Μίλωνα, Κολοσσό Ρόδου, Παγκράτι, Νήαρ Ηστ, ενώ πέρσι ξαναφόρεσε την φανέλα του Παγκρατίου. Μάλιστα, ολοκλήρωσε την σεζόν με αξιοπρόσεκτα ποσοστά. Είχε συνολικά 360 πόντους, σε 27 παιχνίδια, με 64% ποσοστό ευστοχίας στις ελεύθερες βολές και 60%, αντίστοιχα, στα δίποντα. Μάζεψε, επίσης, 200 ριμπάουντ, μοίρασε 35 ασίστ, ενώ είχε εννέα κλεψίματα και 12 κοψίματα. To 2007, με τον Κολοσσό, ο Μαχαίρας είχε πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1, φτάνοντας με την τότε ομάδα του μέχρι τους ημιτελικούς του Κυπέλλου».

Για τη μεταγραφή του στον πανερυθραϊκό μίλησε μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο 27χρονος σέντερ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ερχομαι σε μία ομάδα, σοβαρή και οργανωμένη, στην οποία η διοίκηση πάντοτε φροντίζει για το καλύτερο δυνατό. Είναι ευλογία, στις μέρες μας, να δουλεύεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Με τον κόουτς Χουχουλή γνωριζόμαστε καλά, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και θέλω να ευχηθώ να έχουμε όλοι μας υγεία και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην δύσκολη χρονιά που ακολουθεί».