Στην Ουκρανία το Euro 2015

Δεν χρειαζόταν να… κοπιάσει κανείς πολύ για να βρει που θα διεξαχθεί το Eurobasket 2015. Κι αυτό διότι μετά τις αποσύρσεις της κοινής υποψηφιότητας των Γαλλίας-Ιταλίας-Γερμανίας-Κροατίας, η Ουκρανία έπαιζε… μπάλα μόνης της! Και φυσικό ήταν να πανηγυρίσει την ανάληψη της διοργάνωσης, την οποία κι επισήμως της πρόσφερε ο πρόεδρος της FIBA Europe Ολαφουρ Ράφνσον την Κυριακή 18/12.
“Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία είναι μία χώρα που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μία πετυχημένη διοργάνωση”, σχολίασε ο γραμματέας της FIBA Europe Ναρ Ζανολίν, δίχως μάλιστα να κρύψει την ανυπομονησία του για την επικείμενη συνεργασία του με τον Σάσα Βολκόφ και τον Σάσα Λάριν.
“Εχοντας δει τον φάκελο και την παρουσίαση της Ουκρανίας, είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία πολύ καλή διοργάνωση και θα την πάμε ένα επίπεδο πιο πάνω από εκείνα της Λιθουανίας φέτος, αλλά και της Σλοβενίας το 2013”, σχολίασε ο Σερκέι Μπούμπκα, ενώ απ’ την πλευρά του ο Αλεξάντερ Βολκόφ, που πλέον κατέχει το πόστο του προέδρου της ουκρανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, δεν έκρυψε τη χαρά του γι’ αυτή την ανάληψη, παρομοιάζοντάς την μάλιστα μ’ εκείνη που είχε όταν το 1988 κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ (τότε με την Ενωμένη Σοβιετική Ένωση)!!!
Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος ο φάκελος αναφέρει ότι οι αγώνες της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν σε Καρκόβ, Ντόνετσκ, Ντνεπροπετρόφσκ, αλλά και την πρωτεύουσα το Κίεβο, η οποία θα φιλοξενήσει τόσο αγώνες της δεύτερης, όσο και την τελική φάση, ενώ η Οδησσός και το Λβιβ είναι οι πόλεις στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες της δεύτερης φάσης.