Στην Πάτρα το μεγάλο ματς

Στην Πάτρα θα στραφούν τα περισσότερα βλέμματα για το νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής, αφού ο μεν Εσπερος ΑΟΠΑ ρίχνει ένα από τα τελευταία… χαρτιά που του έχουν απομείνει για τη σωτηρία, το δε Ψυχικό θέλει να προσπεράσει έναν ακόμη σκόπελο στο δρόμο προς την Α2. Κι αν η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες μοιάζει… χαώδης, σίγουρα το έργο των πρωτοπόρων μόνο εύκολο δεν προβλέπεται να είναι, δεδομένης της βελτίωσης του Εσπέρου στην άμυνα, όπου δέχεται μόνο 55 πόντους μ.ό. στα τελευταία τρία παιχνίδια του.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ έχει θεωρητικά εύκολο έργο στο γήπεδό της κόντρα στο Πέραμα, που παρά την πρώτη νίκη του την περασμένη αγωνιστική, έχει υποβιβαστεί ήδη μαθηματικά στη Γ’ Εθνική. Την ανοδική πορεία του φιλοδοξεί να συνεχίσει ο Πανερυθραϊκός στη Χαλκίδα, απέναντι στην τοπική ομάδα που “καίγεται” για τους δύο βαθμούς, ενώ οι δύο ομάδες που βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα αναμετρώνται στο Ιλιον, όπου η τοπική Ενωση χρειάζεται περισσότερο τη νίκη από τον Χολαργό προκειμένου να αποφύγει τις περιπέτειες.

Τέλος, την τρίτη θέση έχουν στο μυαλό τους ο Αμύντας και ο Αετός. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου υποδέχεται στο κλειστό της Δάφνης τη Νήαρ Ηστ, την ώρα που οι νεοφώτιστοι θα πάνε στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου για να αντιμετωπίσουν τον μάλλον καταδικασμένο Κρόνο, ο οποίος προέρχεται από την ήττα στο Πέραμα.

“Τεστ ανόδου” στον Βόλο δίνει το Στρατώνι

Η μάχη στην κορυφή μαίνεται στον βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, ο οποίος απέκτησε άλλο ενδιαφέρον μετά την ήττα του Φιλίππου. Η ομάδα της Βέροιας δεν κατάφερε να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της στο 11-0, αν θέλει όμως να κατακτήσει τον τίτλο θα πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο (σερί) άμεσα, ξεκινώντας από τον αυριανό αγώνα με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Κάτι ανάλογο θα σκέφτεται και ο Ηρακλής στον αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου, αφού όχι μόνο έχει να νικήσει από τις 10 Φεβρουαρίου, αλλά βλέπει ακόμα και τη δεύτερη θέση να είναι επισφαλής μετά την άνοδο του Στρατωνίου και του Αιγάλεω.

Το “Σίτι” μετράει 8 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια του και το 9 στα 10 είναι το μόνο που θα έχει κατά νου κόντρα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος απομακρύνθηκε αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το Στρατώνι, από την άλλη, έχει το δυσκολότερο έργο από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, αφού δοκιμάζεται στο Βόλο απέναντι στη Μεταμόρφωση, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση.

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθεται και το Ανατόλια, που φιλοξενεί τον Ιωνικό Ιωνίας, μία ομάδα που παλεύει όλα τα ματς και ξέρει καλά ότι θα δει τις δικές της πιθανότητες σωτηρίας να εκμηδενίζονται σε περίπτωση ήττας. Ενα ροζ φύλλο αγώνα και… γρήγορα χρειάζεται το Μαρούσι, το οποίο θα μπει σε περιπέτειες εάν κάνει κι άλλο στραβοπάτημα στο γήπεδό του, αυτή τη φορά απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Αγ. Δημητρίου (Ν) 17:00 Κρόνος-Αετός (Τσαρούχα-Ραχιώτης)
Παν. Αλεξιώτισσας 17:00 Εσπερος ΑΟΠΑ-Ψυχικό (Σαλαβός-Κοντίλης)
Β’ Κλ. Ιλίου 17:00 Ενωση Ιλίου-Χολαργός (Σκούτας-Αποστολίδης)
3ο ΚΓ Α. Λιοσίων 17:00 ΑΕΚ-Πέραμα/Ερμής (Τεφτίκης-Γρίβα)
Κανήθου 17:00 Χαλκίδα-Πανερυθραϊκός (Κωνσταντινόπουλος-Μαντήλας)
Δάφνης 17:00 Αμύντας-Νήαρ Ηστ (Ντάβαρης-Παπαφωτίου)

Βόρειος όμιλος

Ανατόλια 16:00 Ανατόλια-Ιωνικός Ιωνίας (Δεληγιαννίδης-Σιταρίδης)
“Β. Παρασκευόπουλος” 17:00 Μεταμόρφωση Βόλου-Στρατώνι (Θεοδώρου-Λόρτος)
Αγ. Θωμά 17:00 Μαρούσι-Πιερικός Αρχέλαος (Καρακάσης-Κρεσταινίτης)
“Δ.Βικέλας” 17:00 Φίλιππος Β.-Μαχητές Δόξας Π. (Καλογερόπουλος-Παργιαννόπουλος)
Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-Αίας Ευόσμου (Σιμητόπουλος-Τσιρτσιμάλης)
Αιγάλεω 18:00 Αιγάλεω-Ιωνικός Ν.Φ. (Παυλόπουλος-Μπούκας)