Η ΧΑΝΘ πανηγύρισε την άνοδο της στη Β΄ Εθνική επικρατώντας του πολύ δυνατού Άργους Ορεστικού με 59-53. Τον αγώνα μπαράζ που πραγματοποιήθηκε στο ουδέτερο γήπεδο της Βέροιας παρακολούθησαν γύρω στα 600 άτομα δημιουργώντας ένα πολύ ζεστό κλίμα και για τις δύο ομάδες. Το παρών έδωσαν φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες βάζοντας το δικό τους «χρώμα» και φωνή στην αναμέτρηση ενώ υπήρξαν και πολλές σημαντικές μπασκετικές παρουσίες που θέλησαν να ζήσουν από κοντά την αναμέτρηση που θα έκρινε το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στη Β΄. Το Άργος θα είναι ο πρώτος επιλαχών σε περίπτωση που προκύψει ελεύθερη θέση στη εν λόγω κατηγορία μέσα στο καλοκαίρι.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπος, κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με τους τυπικά γηπεδούχους παίκτες του Άργους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (46-44) και τον Σουρβατζή να αλλάζει το «σκηνικό» με δύο τρίποντα του δίνοντας τον πρώτο λόγο στους φιλοξενούμενους.

Η πολύ καλή άμυνα ζώνης της ΧΑΝΘ και η ευστοχία στις ελεύθερες βολές στο τελευταίο λεπτό ήταν κάποια από τα κύρια στοιχεία που έδωσαν τελικά τη μεγάλη νίκη στους παίκτες του Πέτρου Γκαϊτατζή που πανηγύρισαν με το…παραδοσιακό τρόπο, σαμπάνιες… κλπ. και ήδη σκέφτονται πως θα απολαύσουν στη βραδινή Θεσσαλονίκη την επιτυχία τους.

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ – ΧΑΝΘ 53-59 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-12, 22-23, 41-39, 53-59
Διαιτητές: Ταρενίδης Στ., Φακίτσας
ΑΡΓΟΣ (Δημητριάδης):Πανταζής 6, Ζυγούρας 3 (1), Πουλιώνης ,Μιχαηλίδης 17 (2), Κόττας 16 (1), Βογιατζής 6, Τσαγκαρούλης, Ψάλτου 5, Δημητριάδης 2.
ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Αμπατζάς, Φωτιάδης 10, Τζιμοράγκας 5 (1), Σερέτης 5, Ζιάκας 6 (1), Παπανικολάου 7 (1), Σουρβατζής 14 (4), Νεοφύτου 2, Σαχπατζίδης 8, Μελίδης 2.