Στη Βενεζουέλα το Προολυμπιακό Τουρνουά

Ο… κύβος ερρίφθη κι έδειξε Βενεζουέλα, η οποία και πανηγυρίζει καθώς θα είναι αυτή που θα φιλοξενήσει το Προολυμπιακό τουρνουά του 2012! Αυτό αποφασίστηκε από τη FIBA στη συνεδρίαση που έγινε στη Μαδρίτη, με το Καράκας να είναι η πόλη στην οποία θα βρεθούν από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο συμμετοχής στο τουρνουά. Μεταξύ αυτών, βέβαια είναι κι η Ελλάδα, ενώ θα συμμετάσχουν κι οι Ιορδανία, Νότια Κορέα, ΠΓΔΜ, Ρωσία, Λιθουανία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Ανγκόλα, Νιγηρία και Νέα Ζηλανδία.

Οι δώδεκα συμμετέχουσες ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων και οι δύο πρώτες θα προκρίνονται στα προημιτελικά. Οι δύο νικητές των ημιτελικών και ο νικητής του μικρού τελικού παίρνουν τα τρία τελευταία εισιτήρια και προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Απευθείας έχουν προκριθεί η διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ, η πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια Αμερικής Αργεντινή και Βραζιλία, η πρωταθλήτρια Ασίας Κίνα, η πρωταθλήτρια Αφρικής Τυνησία, η πρωταθλήτρια Ωκεανίας Αυστραλία και οι δύο πρώτες ομάδες στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, Ισπανία και Γαλλία.