Στη Λάρισα η αρχή σε Άργος και Θεσσαλονίκη η συνέχεια

Με το ντέρμπι του Θεσσαλικού κάμπου ανάμεσα στον Φοίνικα και τον Αστέρα Λάρισας ανοίγει σήμερα Σάββατο (2/03)  η αυλαία της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου.

Ο Φοίνικας βρίσκεται αρκετά μακριά από τον συμπολίτη του, προηγείται συγκεκριμένα με 27 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα έναντι 21 του Αστέρα αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι δεν παύει να έχει τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι το οποίο περιμένουν όλοι οι φίλαθλοι του μπάσκετ και της Λάρισας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η νίκη είναι στόχος κοινός και για τους δύο αν και για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Φοίνικας τη χρειάζεται προκειμένου να παραμείνει σε επαφή με τη πρώτη τετράδα και αν γίνεται να ανέβει…σκαλοπάτι ενώ ο δε Αστέρας σκέφτεται την επιβίωση του και θέλει να απομακρυνθεί όσο γίνεται περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Τη Κυριακή στο… κυρίως πιάτο της αγωνιστικής ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στο Άργος Ορεστικό και τους Διόσκουρους Κοζάνης. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, απέχουν μια ανάσα από τη πρώτη θέση και θέλουν, αμφότεροι, τη νίκη ώστε η επαφή τους με τη κορυφή να γίνει πιο… στενή μειώνοντας την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα τους.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Ηρακλής Κοζάνης υποδέχεται τον Αετό Κιλκίς που παρά τις προσπάθειες του αναζητεί ακόμη το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς ενώ μ’ αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται το παιχνίδι του Πρωτέα με τον ΒΑΟ. Η ομάδα των Γρεβενών είχε πάρει το διπλό μέσα στη Θεσσαλονίκη και ήρθε η στιγμή για τους παίκτες του σωματείου των Συκεών να διεκδικήσουν τη ρεβάνς.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια «μάχη»…μυθολογική όπου ο Αργοναύτης θα αντιμετωπίσει τους Τιτάνες. Όχι… δεν μπερδέψαμε την ιστορία ή την μυθολογία με το μπάσκετ (αν και αυτό έγραψε από μόνο του πολλές και πλούσιες σελίδες ιστορίας). Αναφερόμαστε στην ομάδα του Παλαμά η οποία προέρχεται από μια Τιτάνια νίκη κόντρα στον μόνο πρώτο, τότε, Ηρακλή, κάτι το οποίο «ευχαριστήθηκε» η ομάδα της Θεσσαλονίκης αφού έτσι και σε συνδυασμό με δική της νίκη, ανέβηκε στη κορυφή.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, ο καθένας προσπαθεί να δημιουργήσει τον δικό του «μύθο», με τους παίκτες του Γιώργου Καραμουσαλίδη να είναι πάντως πιο κοντά αλλά και τους Καρδιτσιώτες να είναι ιδιαίτερα «πρόθυμοι» να παλέψουν σκληρά γι να πλησιάσουν περισσότερο…

Τέλος, πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη παραμονή στη κατηγορία δίνει στα Ιωάννινα η τοπική ομάδα κόντρα στην Αριδαία, με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο χάρη στη νίκη με 52-64 στον πρώτο γύρο και στο παιχνίδι που είχε γίνει στην
Αριδαία.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Φοίνικας Λάρισας – Αστέρας Λάρισας (Αγίου Θωμά, 2/03, 20:00)
Αργοναύτης – Τιτάνες Παλαμά  (ΔΑΚ Καλαμαριάς, 18:00)
Ηρακλής Κοζάνης – Αετός Κιλκίς (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)
Πρωτέας Γρεβενών – ΒΑΟ (ΔΑΚ Γρεβενών, 18:00)
Ιωάννινα – Αριδαία (ΕΑΝΚ Ιωαννίνων, 18:00)
Αργος Ορεστικό – Διόσκουροι Κοζάνης  (Αργος Ορεστικού, 18:00)