Οι Ελληνες του NCAA: Στις λίστες με τους κορυφαίους ο Πέτρος!

Στις λίστες του rivals.com με τους καλύτερους παίκτες της κολεγιακής σεζόν που διανύουμε βρίσκεται το όνομα ενός ομογενή Ελληνα. Ο λόγος φυσικά για τον Κόρι Πέτρο, ο οποίος έχει ξεκινήσει με αριθμούς νταμπλ νταμπλ τη χρονιά στο κολέγιο του Οκλαντ.

Ο πρωτοετής σέντερ θεωρείται από το έγκυρο σάιτ ως ο 24ος καλύτερος σέντερ του κολεγιακού πρωταθλήματος, αλλά και ο 24ος καλύτερος freshman. Σε αυτή τη λίστα υπάρχει το όνομα και ενός Καναδού με ελληνικές ρίζες, του Κέβιν Πάνγκος, που έχει επιλέξει όμως να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας του Καναδά. Ο Πάνγκος (πριν από δύο χρόνια ήταν στην καλύτερη πεντάδα του Μουντομπάσκετ παίδων) παίζει στο Γκονζάγκα και έχει μέχρι στιγμής 13,3 πόντους κατά μέσο όρο. Ο Πέτρος, δε, έχει απολογισμό 12 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 53,8% εντός παιδιάς στα πρώτα 11 παιχνίδια του Οκλαντ.

Τα χθεσινά πεπραγμένα των Ελλήνων του NCAA:

Κόρι Πέτρος

Ο πρωτοετής σέντερ βοήθησε το Οκλαντ να νικήσει το Ρότσεστερ με 77-62, αν και έμεινε αρκετά μακριά από τους μέσους όρους του στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Πέτρος είχε 13 πόντους, 3/6 βολές, 5/9 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 τάπα και 3 λάθη σε 36 λεπτά.

Γιάννης Σίνης

Στα… ρηχά έμεινε ο Ελληνας γκαρντ στην ήττα του Σαν Ντιέγκο από το πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα με 65-61. Σε 15 λεπτά είχε 2 πόντους, 1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.