Θα τα… πουν στον τελικό οι «αιώνιοι»!

Η ιστορία για μία ακόμη χρονιά επαναλαμβάνεται κι έτσι οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ δεν θα… κονταροχτυπηθούν πριν απ’ τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, λοιπόν, θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του θεσμού (στις 17 Φεβρουαρίου), εφόσον φυσικά περάσουν τα εμπόδια των ΚΑΟΔ και Καβάλας αντίστοιχα στα ημιτελικά, όπως προέκυψε απ’ την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/10) στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Η κληρωτίδα δεν είχε… κέφια, ώστε να βγάλει στα ημιτελικά αντιπάλους τους «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ κι έτσι έστειλε τους μεν πρωταθλητές Ελλάδας στην Καβάλα για ν’ αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα και τους κυπελλούχους Ελλάδας να υποδεχθούν τον ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ. Τα παιχνίδια αυτά είναι προγραμματισμένα για τις 22 του Δεκέμβρη, ενώ όπως προαναφέραμε ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 17 του Φλεβάρη κι ευχή του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας Παναγιώτη Τσαγκρώνη είναι «… να μην έχουμε «πολεμικές επιχειρήσεις», αλλά να πετύχουμε ξανά την ίδια εικόνα με την περασμένη περίοδο σε περίπτωση που τα δύο σωματεία φτάσουν στον τελικό. Και με τη συμπαράστασή τους αν φθάσουν στον τελικό να μπορέσουμε να έχουμε τη διεξαγωγή ενός αγώνα σε πολύ καλό επίπεδο και όσο μπορούμε να έχουμε παρουσία περισσότερων φιλάθλων»…

Το θέμα του αριθμού των οπαδών, βέβαια θα κριθεί κι απ’ την έδρα διεξαγωγής του τελικού, με τον Τσαγκρώνη να επισημαίνει: «Για τον πιθανό αριθμό φιλάθλων σε έναν ενδεχόμενο τελικό μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων δεν μπορώ να σας πω από τώρα αν θα ισχύσει το «900» και «900». Όλα θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που θα επικρατούν εκείνο το χρονικό διάστημα. Όσον αφορά το γήπεδο του Ελληνικού είναι η πιθανότερη επιλογή».