Το νέο σταθμό στην καριέρα του βρήκε ο Μιχάλης Κουρής, λίγες ώρες μετά το «διαζύγιο» με τον Παπάγου. Πιο συγκεκριμένα, ο Κουρής αναλαμβάνει τα ηνία του Αμύντα, με τον σύλλογο του Υμηττού να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας. 

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Μάικ Κουρή, ο οποίος θα ηγηθεί του προπονητικού επιτελείου της ομάδας των Ανδρών, για τη σεζόν 2023-24, ταυτιζόμενος πλήρως με τους στόχους του Συλλόγου.

Ο Μάικ μας μετέφερε τις απόψεις του, για το νέο κεφάλαιο στην προπονητική του καριέρα και τη γνώμη του για το πρωτάθλημα που έρχεται, στον επίσημο ιστότοπο του Συλλόγου:

Η συμφωνία με τον Αμύντα ήταν άμεση, με τις αρχές που πρεσβεύει σε όλα τα χρόνια της ιστορίας του, να είναι η βασική παράμετρος, που με ώθησε σε αυτήν. Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι αθλητές που ολοκληρώνουν την αγωνιστική τους καριέρα, συνεχίζουν από διάφορα πόστα, κοντά στην ομάδα. Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στην οικογένεια Ζούπα και στον τρόπο που με προσέγγισε, νιώθοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο το οικογενειακό κλίμα, που χαρακτηρίζει το Σύλλογο.

Η σεζόν που πέρασε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική, με τα περισσότερα ματς να κρίνονται οριακά, χαρακτηρίζοντάς την ως την καλύτερη, με την ανταγωνιστικότητα να κορυφώνεται στο φαιναλ φορ. Η έλευση των δύο ξένων προμηνύει ένα ακόμη ισχυρότερο πρωτάθλημα και για την επόμενη χρονιά, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι ιστορικές και δυνατές ομάδες, του Πανιωνίου, του Μίλωνα, της Δόξας Λευκάδας και του Έσπερου Λαμίας. Μέσω της ειδικής αδειοδότησης ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί, επίσης.

Εύχομαι οι τραυματισμοί να μείνουν μακριά από το παρκέ και περιμένω ‘τα καλύτερα’ για την επόμενη σεζόν.

Ο γεννημένος, το 1973, στην Αυστραλία τεχνικός, πριν καθίσει στην άκρη των πάγκων, είχε αξιοζήλευτη πορεία ως σκόρερ στο παρκέ, με χαρακτηριστικό το πέρασμά του από τον Ιωνικό Νικαίας από το 1994 έως το 2001 (Α2 & Β’ Εθνική) και πάλι από το 2008-10 (Γ’ Εθνική).

Την περασμένη σεζόν ήταν προπονητής του Παπάγου στην Elite League, φτάνοντας στο φαιναλ φορ του Unicef Trophy και χάνοντας στην ισοβαθμία την είσοδο στα πλει οφ της κατηγορίας. Η συνεργασία με τους “στρατηγούς” είχε ξεκινήσει από το 2019, ως μέλος της προπονητικής ομάδας, αναλαμβάνοντας το τιμόνι τη σεζόν 2021-22 κερδίζοντας το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και την άνοδο, κάτι που είχε πετύχει και τρεις φορές ως παίκτης, παίρνοντας τον τίτλο του προπονητή “αποκάλυψη” της σεζόν».