Στους «8» η Εθνική, Παππάς: «Φοβήθηκα τον Αιγύπτιο… Νταγκουντούρο»!

Την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3Χ3 πήρε η Εθνική ομάδα έπειτα από τη νίκη της επί της Αιγύπτου με 15-12.

Η εθνική άργησε να βρει ρυθμό, αλλά στο τέλος κατάφερε να βρει τα πατήματά της. ρει τον ρυθμό και τα πατήματα της στο γήπεδο, αλλά τουλάχιστον ξέρει να αρθρώνει την τελευταία λέξη. Δίκην déjà vu, λοιπόν, από προηγούμενα ματς σε αυτό το 1ο παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3×3, η εθνική ανδρών μπορεί να καθυστέρησε να επιβάλει το νόμο της, αλλά εντέλει επιβλήθηκε της αξιόμαχης Αιγύπτου με 15-12 και προκρίθηκε σους «8» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει (απόψε, 22.20) τη Γαλλία. Οι «Τρικολόρ» πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση, επικρατώντας της Τσεχίας με 21-13.

Στον πρώτο χιαστί αγώνα, η εθνική προηγήθηκε με 2-0, με 5-3, με 7-5 και με 10-7, ωστόσο και τις τέσσερις φορές οι Αιγύπτιοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν, μάλιστα πήραν κιόλας το προβάδισμα με 11-10. Σε εκείνο το κομβικό σημείο, η ελληνική ομάδα όρθωσε το (αμυντικό) ανάστημα της και παράλληλα έτρεξε ένα σερί 4-0, δια χειρός Παππά και Μπόγρη,με αποτέλεσμα να αποκτήσει «αέρα» τριών πόντων (14-11) και να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση.

Ο αντίπαλος της στην επόμενη φάση θα είναι ένας η Γαλλία.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ 15-12
ΕΛΛΑΔΑ: Παππάς 7, Μπόγρης 5, Παπαντωνίου, Γιαννόπουλος 3
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αχμέντ 2, Αμπντάλα 5, Μπαντρ 5

Παππάς: «Φοβήθηκα τον Αιγύπτιο… Νταγκουντούρο»!

«Αργούμε λίγο, αλλά αυτό αποδεικνύεται αποτελεσματικό» σχολίασε ο Νίκος Παππάς, που έδωσε δυο εξηγήσεις για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική ομάδα. «αφενός παρασυρθήκαμε από το γεγονός ότι η Αίγυπτος στηρίζεται αποκλειστικά σε τρεις παίκτες και νομίζαμε ότι δεν θα έχουν δυνάμεις και αφετέρου έπρεπε να διαχειριστούμε το άγχος και την πίεση ενός αγώνα χωρίς αύριο. Αλλά τέλος καλό όλα καλά» τόνισε ο γκαρντ του Πανιωνίου, που δεν έκρυψε ότι «κάποια στιγμή κι επειδή η Αίγυπτος είναι μια χώρα της Αφρικής, όπως και η Νιγηρία, φοβήθηκα μήπως μας τύχει κανείς … Νταγκουντούρο., όπως συνέβη με την εθνική ανδρών στο Καράκας και μας αφήσει ξερούς στο τέλος»!

Σε ό,τι αφορά στον προημιτελικό με τη Γαλλία, ο Παππάς σχολίασε: «Λόγω σωματικών προσόντων, ίσως οι Τσέχοι μας βόλευαν περισσότερο, διότι οι Γάλλοι μοιάζουν υπερφυσικοί, αλλά δεν φοβόμαστε. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος μας, μπαίνουμε στο γήπεδο με την ίδια φλόγα της νίκης».