Στο Κερατσίνι το μεγάλο ματς

basketball_players_bgblΜετά το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της περασμένης Κυριακής μεταξύ του Προμηθέα και των Μαχητών Δόξας Πεύκων, οι προβολείς θα είναι πάλι στραμμένες στο νότιο όμιλο αυτή την Κυριακή. Βλέπετε, το μεγάλο ματς της Β’ Εθνικής θα διεξαχθεί στο Κερατσίνι, όπου ο (2ος) Φάρος θα υποδεχτεί το (3ο Περιστέρι). Την ίδια ώρα οι συγκάτοικοι του Περιστερίου στη 2η θέση, ο Αμύντας και ο Πανερυθραϊκός, θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες με τα χειρότερα ρεκόρ στο νότιο όμιλο (Ικαρο Καλλιθέας και Μαρούσι αντίστοιχα), ωστόσο εκτός έδρας κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Επικίνδυνη έξοδο έχει επίσης ο Ιωνικός Νίκαιας (στο Χολαργό), όχι όμως και άλλα περιθώρια για στραβοπατήματα, αν θέλει τουλάχιστον να παραμείνει κοντά στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Εκεί κοντά βρίσκεται και ο Παπάγος, που πήγε στο Ηράκλειο χωρίς τον Μιχάλη Υφαντή, παίκτη-σημαία του συλλόγου και 3ου σκόρερ του στη σεζόν, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, θεωρητικά εύκολο έργο θα έχει ο ΓΣ Κύμης απέναντι στον Φιλαθλητικό, ενώ στις 19:30 θα αρχίσει εκτάκτως η αναμέτρηση του Δούκα με την Αγία Παρασκευή.

Στο Βορρά, η έξοδος του Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ανατόλια, είναι αυτή που ξεχωρίζει. Η ομάδα της Πάτρας δεν μπορεί να έχει στόχο σε κάτι άλλο εκτός από το “11 στα 11” μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να ελπίζει σε απευθείας άνοδο, μιας και ακόμα κι αν τερματίσει τη χρονιά χωρίς άλλη ήττα, θα χρειαστεί να χάσουν άλλα δύο παιχνίδια και οι Μαχητές Δόξας Πεύκων. Κι αυτό είναι που κάτι δύσκολα θα συμβεί σήμερα με αντίπαλο τον Πιερικό Αρχέλο…

Από τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η μάχη του Στρατωνίου με τον Φοίνικα Λάρισας, που θα πάει στη Χαλκιδική με νέο προπονητή, ενώ επικίνδυνες εξόδους έχουν το Αργος Ορεστικό (στον Εύοσμο) και οι Τιτάνες Παλαμά (στην Ξάνθη). Τέλος, τα φαβορί έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στα Νέα Μουδανιά (Πευκοχώρι-ΧΑΝΘ) και στην Καλαμαριά (Αργοναύτης-Κομοτηνή).

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

1ος όμιλος (Νότος)

“Π. Νικολαϊδης” 17.00 Φάρος Κερ.-Περιστέρι Σκούτας-Παπαθανασίου
Αμαρουσίου (κ.θ.) 17.00 Μαρούσι-Πανερυθραϊκός Μαραμής-Κάρδαρης
Χολαργού 17.00 Χολαργός-Ιωνικός Ν. Παπαφωτίου-Σπυρόπουλος
“Ν. Μαρίνος” 17.00 ΓΣ Κύμης-Φιλαθλητικός Μπούσιας-Κωνσταντινίδου
Δαΐς 19.30 Δούκας-ΚΑΠ Παυλόπουλος-Αποστολίδης Β.
Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Παπάγος Παντελίδης-Σπυρόπουλος Αντ.
Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Καλ.-Αμύντας Στρέμπας-Γρίβα

2ος όμιλος (Βορράς)

Ν. Μουδανιών 17.00 Πευκοχώρι-ΧΑΝΘ Παπαγεωργίου-Ελευθεριάδης
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Άργος Ορεστικό Παπαγερίδης-Ντούρας
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Π.-Πιερικός Αρχ. Παργιανόπουλος-Ξέρας
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Προμηθέας Φακίτσας-Γερακίνης
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Φοίνικας Λάρ. Σιμητόπουλος-Τσιρτσιμάλης
Ευμοίρου 16.00 Ασπίδα Ξάνθης-Τιτάνες Παλαμά Θεοδώρου-Τσιοπάνος Ν.
Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-Κομοτηνή Δημάδης-Κατρακάρης