Στο «κόκκινο» η «μάχη» κορυφής αλλά και επιβίωσης

Να κερδίσει εκεί που δεν μπόρεσε ο μεγάλος του αντίπαλος θα προσπαθήσει ο Αργοναύτης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να υποχρεώσει στον Πρωτέα στη δεύτερη ήττα ου εντός έδρας για τον δεύτερο γύρο (το σωματείο των Γρεβενών έχει χάσει στο γήπεδο του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος μόνο από τον Φοίνικα. Μάλιστα η ομάδα της Λάρισας είναι αυτή που υποδέχεται αύριο, Κυριακή, τον άλλο διεκδικητή της κορυφής Ηρακλή Κοζάνης και σε περίπτωση που οι παίκτες του Φοίνικα «σταματήσουν» το σωματείο της Κοζάνης και οι Θεσσαλονικείς πάρουν το μεγάλο διπλό τότε θα πάρει «φωτιά» και πάλι η κορυφή και όλα θα κριθούν στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική για τη φετινή χρονιά.

Σε περίπτωση όπου και οι δύο, Αργοναύτης και Ηρακλής ηττηθούν αύριο, πάλι η τελευταία Κυριακή θα δώσει τη λύση με τους Κοζανίτες να διατηρούν το πλεονέκτημα λόγω των δύο νικών τους απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας. Δια την ώρα όλα λοιπόν είναι ανοιχτά…

Τη νίκη θέλει και το Άργος Ορεστικό που παρακολουθεί τις εξελίξεις της κορυφής από τη τρίτη θέση και υποδέχεται τον ουραγό Αετό Κιλκίς στο τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας για τη φετινή χρονιά. Οι παίκτες του Γιάννη Δημητριάδη απέχουν έναν βαθμό από τη δεύτερη θέση και τον Αργοναύτη με το πλεονέκτημα όμως σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας να το έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης αφού είχε κερδίσει με δέκα πόντους στον πρώτο γύρο ενώ έχασε στον δεύτερο με έξι. Όλα λοιπόν και εδώ ρευστά…

Τα Ιωάννινα θα αντιμετωπίσουν τον ΒΑΟ εντός έδρας στη μάχη της επιβίωσης με τους γηπεδούχους να έχουν κερδίσει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με 14 πόντους και να παρακολουθούν με αγωνία και τη προσπάθεια του Αστέρα με τον οποίο δια την ώρα ισοβαθμούν αν και οι Λαρισαίοι είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και αντιμετωπίζουν την Αριδαία που δεν προλαβαίνει πλέον το «τρένο» της ανόδου.

Τέλος χωρίς ιδιαίτερο άγχος οι Διόσκουροι Κοζάνης θα αγωνιστούν κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά με σκοπό να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ιδιαίτερα δυνατή και ενδιαφέρουσα χρονιά.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Φοίνικας Λάρισας – Ηρακλής Κοζάνης  (Αγ. Θωμά, 18:00)
Πρωτέας Γρεβενών – Αργοναύτης  (ΔΑΚ Γρεβενών, 18:00)
Ιωάννινα – ΒΑΟ  (ΕΑΝΚ Ιωαννίνων, 18:00)
Αργος Ορεστικό – Αετό Κιλκίς (Αργους Ορεστικό, 18:00)
Διόσκουροι Κοζάνης – Τιτάνες Παλαμά (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)
Αριδαία – Αστέρας Λάρισας (ΔΑΚ Αριδαίας, 18:00)