Στο πλευρό της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου βρέθηκε ο ΟΦΗ

Το κοινωνικό πρόσωπό του έδειξε ο ΟΦΗ, καθώς αντιπροσωπεία του σωματείου βρέθηκε στο πλευρό της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου, προσφέροντας ρουχισμό και τρόφιμα στους ανήλικους που φιλοξενούνται εκεί. “Αυτές τις μέρες δύσκολες ημέρες η αγάπη και η αλληλεγγύη στους γύρο μας χρειάζονται περισσότερο! Με γνώμονα το συλλογικό έργο που έχει ξεκινήσει η ομάδα μας τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να μην βοηθήσουμε και να μην ανταποκριθούμε στο ανοιχτό κάλεσμα της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου για ρουχισμό και τρόφιμα”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, μέσω της οποίας έγινε γνωστή η δράση του ΟΦΗ.

Όσον αφορά τα μέλη του συλλόγου που βρέθηκαν στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου ήταν αντιπροσωπία από τους αθλητές της ομάδας με τους Μποχωρίδη, Πετράκη, Πάλλη, Καμπάκα Φ. και Μάνο Καρλάφτη (βοηθός προπονητή), από τα μέλη της επιτροπής μπάσκετ, τον πρόεδρο Συμεών Καμπάκα, τον υπεύθυνο marketing Ηρακλή Σφακιανάκη και το μέλος της επιτροπής Σωτήρη Καταρτζόγλου, αλλά και από αντιπροσωπία από τις ακαδημίες του ΟΦΗ με τους Γιάννη Κόκκινο (υπεύθυνος ακαδημιών) και Μαργαρίτα Βογιατζόγλου (γραμματέας των ακαδημιών).

Η Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου αποτελεί τμήμα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Ηρακλείου, που είναι Ν.Π.Δ.Δ. και εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σκοπός της Στέγης είναι να συμβάλλει ενεργά στην πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων που ενδέχεται να οδηγηθούν λόγω του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών και αιτιών.
Παρέχει φιλοξενία σε αγόρια ηλικίας 6-18 ετών με υλική και κοινωνική στήριξη σε αυτούς και τις οικογένειές τους με εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, πολιτιστική καλλιέργεια και ψυχαγωγία.

Η εισαγωγή ανηλίκων στη Στέγη γίνεται με δικαστική απόφαση ή αίτηση κηδεμόνων ή παραπομπή από Κοινωνική Υπηρεσία.
Σήμερα, στη Στέγη φιλοξενούνται αγόρια μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Το προσωπικό της Στέγης συνεπικουρεί ομάδα εθελοντών που αναλαμβάνει το διάβασμα των παιδιών καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων εντός και εκτός της Στέγης.