Στο πλευρό της FIBA η ΕΟΚ

eok_logo_newΑπόλυτα πιστή στην Παγκόσμιο Ομοσπονδία δηλώνει η ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία απάντησε σήμερα στο τελεσίγραφο της FIBA, εκδηλώνοντας την πρόθεση της να σταθεί στο πλευρό της και να μην υποστηρίξει σε «παράνομες δεσμευτικές πρακτικές». Όπως αναφέρει μάλιστα η συγκεκριμένη επιστολή, μέσα στις προσεχείς ημέρες θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να επικυρωθεί επίσημα αυτή η απόφαση της.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου  2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές.

Σεβόμαστε πάντα  το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις  της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα  για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά  το δικαίωμα  να συμμετέχουμε σε  όλες τις διοργανώσεις  εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBAEuropeκαι η ίδια η FIBA.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί  έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα  σας διαβιβαστεί αμέσως».