Στο πλευρό του Λεμονίδη ο Δώδος

Στον Λεύκιππο επιστρέφει ο Νίκος Δώδος, αλλά όχι σαν παίκτης αλλά ως προπονητής, αφού θα βρίσκεται στο πλευρό του Νεοκλή Λεμονίδη ως άμεσος συνεργάτης. 

Η ανακοίνωση:

«Ως εγκεφαλικός παίκτης που ήταν o Νίκος Δώδος και ως μεθοδικός χαρακτήρας μέσα και έξω από το γήπεδο, το να ασχοληθεί με την προπονητική ήταν σχεδόν κάρμα. Βαθιά επηρεασμένος από την οικογένεια, καθώς ο πατέρας του υπήρξε πετυχημένος προπονητής στο χώρο του μπάσκετ δεν γινόταν να μην κολλήσει το «μικρόβιο».
Η πορεία του ως παίκτης στο Λεύκιππο, με τον οποίο πανηγύρισε δύο ανόδους , από το τοπικό ως την Γ’ Εθνική, ο χαρακτήρας κι η διορατικότητά του εκτιμήθηκαν δεόντως από την Διοίκηση, η οποία και του ζήτησε να επανέλθει στην «έδρα» του με τον ρόλο του assistant αυτή τη φορά στο “πλευρό” του coach Νεοκλή.

Καλώς ήλθες στον πάγκο του Λεύκιππου Νίκο Δώδο και καλά κοουτσαρίσματα!!!

Με την ευκαιρία της επισημοποίησης της συνεργασίας είχαμε την χαρά να ανταλλάξουμε κάποιες κουβέντες με τον νεοφώτιστο προπονητή:
-Υπάρχει μια φράση κλισέ κόουτς, ότι οι μεγάλοι παίκτες δεν γίνονται μεγάλοι προπονητές, αλλά αυτό τι λες, ισχύει και για τους καλούς;
-Κοίταξε τα κλισέ είναι για να λέγονται, όμως αυτό που νομίζω είναι πως οι μεγάλοι παίκτες σε όλα τα σπορ είναι κορεσμένοι από επιτυχίες,από δόξα,από χρήματα κι έτσι τους λείπει το κίνητρο κι όχι ίσως οι ικανότητες. Η προπονητική πρέπει να διαπνέεται από οραματισμούς, δημιουργικότητα και μεράκι.
-Τι σημαίνει για σένα ο Λεύκιππος κι αποφάσισες να κάνεις σ’αυτόν τα πρώτα σου βήματα;
-Αυτά τα τρία που προανέφερα, συν την διάθεση να δημιουργήσουμε νοοτροπία Λευκιππική με ό,τι αυτό συνεπάγεται με βάση τις συζητήσεις που κάναμε με την διοίκηση.
-Τελικά πως σου φάνηκαν τα μπλουζάκια που φοράς στις φωτογραφίες από την κολεξιόν της μπουτίκ του Λεύκιππου;
-Δεν βλέπω την ώρα να τα κυκλοφορήσω με τους παίκτες μας στην παραλία,αλλά πες μου ποιος είναι ο σχεδιαστής;
-Άσε, αυτό είναι επτασφράγιστο μυστικό της Διοίκησης, μόλις το μάθω θα σε ενημερώσω κόουτς! Άντε σιδεροκέφαλος!».

»