Στο ρελαντί οι μηχανές
70-61 το Βέλγιο στο τουρνουά BEKO Supercup 2011

Οι επιβλητικές εμφανίσεις της εθνικής ομάδας στο τουρνουά του Μπάμπεργκ κόντρα σε Τουρκία και Γερμανία ήταν αρκετές για να βγάλει τα συμπεράσματά του ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος πάντως είδε τους παίκτες του να παρουσιάζονται πιο χαλαροί στο τελευταίο παιχνίδι τους κόντρα στο Βέλγιο. Η νίκη μπορεί να ήρθε (70-61), αλλά τα “νεκρά” διαστήματα που είχε, σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν τον Ζούρο. Βέβαια το Βέλγιο είχε δείξει και στα δύο προηγούμενα ματς ότι είναι μία ομάδα που μάχεται μέχρι τέλους κι αυτό θα έπρεπε να το υπολογίσουν οι διεθνείς μας, που πάντως μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής τους.
Ο Ζούρος έδωσε χρόνο στους παίκτες εκείνους που δεν αγωνίστηκαν πολύ στα προηγούμενα ματς, κρατώντας στο παρκέ τους Μπουρούση, Κουφό και Καλάθη για πολύ λιγότερο χρόνο απ’ ότι συνήθως. Οι Βέλγοι έδειξαν και πάλι ότι είναι δυνατοί και αξιόμαχοι, πήραν τα ηνία του ματς στο ξεκίνημα κι έβαλαν στην… πρίζα τους διεθνείς μας, που φρόντισαν ν’ αφυπνιστούν νωρίς. Μ’ ένα 15-0 προσπέρασαν κι από εκεί κι έπειτα με τις… μηχανές στο ρελαντί, ήλεχγαν το παιχνίδι. Κάθε φορά που η ελληνική ομάδα έβαζε τη… νεκρά στο παιχνίδι της, οι Βέλγοι έπαιρναν τα πάνω τους απειλώντας την ελληνική ομάδα, αλλά δίχως να μπορούν να “κλέψουν” τη νίκη. Πλησίασαν στους 7 πόντους, αλλά ως εκεί τους άφησαν οι Έλληνες που έδειξαν ότι δεν είχαν καμία διάθεση για να χάσουν το παιχνίδι.

Η νίκη (70-61) ήρθε μεν – δίνοντας παράλληλα και την πρωτιά στο τουρνουά – αλλά θα πρέπει στο χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ οι διεθνείς μας να βρουν λύσεις τόσο στα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει στο παιχνίδι της, όσο και (κυρίως) στο να βρουν τον ηγέτη που θ’ αναλαμβάνει δράση στα δύσκολα.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 25-12, 22-17, 9-16
Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 7 (1), Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 12 (2), Παπανικολάου 9 (1), Κουφός 12 (11ρ.), Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 10, Σλούκας, Μάντζαρης, Μπράμος 4.
Βέλγιο (Κάστελς): Μορς, Βαν Ρόσομ 7, Μπέγκιν 1, Ερβέλ 6 (11ρ.), Λάουερς 11 (3), Μούγια 4, Φέιζον 13 (1), Ντε Ζέου 10 (1), Μπενζά 8 (7ρ.), Στάινμπαχ 1.