Στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp βρέθηκε ο Big Sofo

Οι επισκέπτες που παρελάσουν απ’ το 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp είναι αρκετοί, αλλά ο ένας απ’ τους δύο που βρέθηκαν εκεί σήμερα (21/6) ήταν ιδιαίτερος! Διότι ο «Big Sofo» είναι ένα πρόσωπο που με το… καλημέρα γίνεται αγαπητό απ’ όλους. Κι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν άλλαξε αυτή του τη συνήθεια ακόμη κι όταν… «στριμώχτηκε» από τις ερωτήσεις των μικρών του camp.

Ο «Big Sofo» απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις δίχως… προσποιήσεις!  «Καταρχάς είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας, και θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ που με ξανακαλέσατε. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν τόσα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ. Όμως θα πρέπει όπως προπονείστε σκληρά στο γήπεδο να διαβάζετε και να αφιερώνετε και χρόνο στο σχολείο σας. Βλέπω πολλούς καλούς προπονητές γύρω μου και μια μεγάλη ευκαιρία για σας αλλά και για το μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μέλλον είναι φωτεινό.»

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τα συναισθήματα του για την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην Μακάμπι Τελ Αβίβ δήλωσε: «Να σας πω την αλήθεια περίεργα, δεν ήμουνα έτοιμος και δεν το περίμενα. Όμως έπρεπε να βρω τη δύναμη να βελτιωθώ, να ωριμάσω και να απολαύσω το μπάσκετ και πιστεύω το κατάφερα. »

Όταν ερωτήθηκε για το που θεωρεί ότι είναι καλύτερα να αγωνίζεται στην Ελλάδα ή στο Ισραήλ απάντησε: «Μου αρέσει πάρα πολύ στο Ισραήλ πως ο κόσμος πλησιάζει την ομάδα και ο τρόπος που παίζαμε φέτος. Όμως δε συγκρίνεται με το να αγωνίζεσαι και να έχεις στο γήπεδο την οικογένεια σου και να ζεις το σπίτι σου.»

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την αίσθηση που του αφήνει η φετινή χρονιά και ο τελικός της Euroleague σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και έχω πολλές και ωραίες αναμνήσεις αν και θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος αν κατακτούσαμε το τρόπαιο. Όμως μας το στέρησε η ομάδα του Φράγκι.»

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τους τελικούς της Α1 και αν δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι και με την απουσία του Δημήτρη (σ.σ Διαμαντίδη) έδειξε ότι το άξιζε.»

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Λιθουανία, την αντιμετώπιση που περιμένει από τις αντίπαλες ομάδες αλλά και την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από την εθνική ομάδα σχολίασε: «Υπάρχει λογική στην απόφαση του Δημήτρη να απουσιάσει από την εθνική γιατί για πολλά χρόνια αγωνίζεται συνεχώς χωρίς να έχει περιθώριο ξεκούρασης και αυτό καταπονεί ιδιαίτερα τον οργανισμό ενός αθλητή. Όποιοι και αν επιλεγούν για να εκπροσωπήσουν την χώρα θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό, όπως κάνανε και τα παιδιά πριν από εμάς έτσι το ίδιο θα κάνουμε και εμείς με τη σειρά μας. Κανένα βράδυ δε θα είναι εύκολο και σίγουρα θα αρπάξω κάποιες αδέσποτες αλλά αυτό το άγχος και η αγωνία του κάθε αγώνα κάνουν το παιχνίδι ιδιαίτερα συναρπαστικό και ευχάριστο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε και να περάσουμε καλά.»

Όταν ερωτήθηκε για το ποιόν θεωρεί τον καλύτερο παίχτης στην ομάδα του και ποιον σε όλο τον κόσμο  απάντησε: «Ο Τζέρεμι Πάργκο είναι ένας πάρα πολύ καλός παίχτης και χαίρομαι που τον γνωρίζουν ακόμα και οι μικρότεροι εδώ, σε όλο τον κόσμο θα έλεγα ο Nowitzki που πρόσφατα έγινε και πρωταθλητής με τους Dallas Mavericks

Όταν ερωτήθηκε για το αν ασχολείται και με άλλα αθλήματα απάντησε: «Όταν ήμουν πιο μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο με τον αδερφό μου, τώρα στον ελεύθερο μου χρόνο προτιμώ να διαβάζω και να παίζω σκάκι

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τους λόγους που τον έκαναν να μετακομίσει στο Ισραήλ δήλωσε: «Πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε  ο προπονητής μου, (σ.σ Ντέιβιντ Μπλατ) που μου εξήγησε το πλάνο του. Επίσης ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα για τους αθλητές είναι να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και φέτος αυτό φάνηκε.»

Όταν ερωτήθηκε για το πότε ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ δήλωσε : «Στα δώδεκα» το λόγο τότε πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας «Ο Σοφοκλής έχει αγωνιστεί στην Α1 σε ηλικία 15,5 ετών στοιχείο που τον κάνει τον μικρότερο πρωτοεμφανιζόμενο στην κατηγορία, και ο δεύτερος μικρότερος ποιος ξέρει να μου πει ποιος είναι;» (Για να πάρει απάντηση από έναν νεαρό αθλητή «εσείς» και το κοινό ξεσπά σε γέλια.)

Εκτός, όμως απ’ τον Σχορτσιανίτη στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp βρέθηκε κι ο Κώστας Χατζηχρήστος, εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών στον τομέα της βελτίωσης αθλητικής ικανότητας.
Ο Κώστας Χατζηχρήστος μίλησε στους νεαρούς αθλητές για την σημασία της σωστής προπόνησης και τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν ένα πρόγραμμα. Στη συνέχεια παρουσίασε καινοτόμες και πρωτοποριακές ασκήσεις με σύγχρονο εξοπλισμό που εφαρμόζει ο ίδιος στους επαγγελματίες αθλητές που συνεργάζεται αναλύοντας γιατί αυτά τα μηχανήματα βοηθάνε τον αθλητή να καταλάβει σε ποιον τομέα θα πρέπει να βελτιωθεί, δηλώνοντας:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι και πάλι εδώ, βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί που βρέθηκαν και τα Χριστούγεννα στο Skills Camp και αυτή η συνέπεια που δείχνετε στο μέλλον θα σας βοηθήσει σε ότι και αν κάνετε. Αυτό που ήθελα να σας πω χωρίς να σας κουράσω, είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να προσπαθείτε να γίνεστε καλύτεροι, ποτέ μην αποδεχτείτε την μετριότητα στη ζωή σας σε ότι και αν κάνετε. Κάποτε μου είπαν ότι ο μέτριος είναι ο καλύτερος από τους χειρότερους και ο χειρότερος από τους καλύτερους. Κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Είστε τυχεροί που είστε εδώ με αυτούς τους προπονητές, κοιτάξτε να το επωφεληθείτε και σας εύχομαι να περάσετε ένα ωραίο καλοκαίρι.»