Στρατικόπουλος: «Ελκυστικό μπάσκετ, κορμός και συνέπεια»

Μέσα από τα λεγόμενα και την ματιά του 36χρονου κόουτς, Ηλία Στρατικόπουλου, επιχειρούμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα, τόσο για την ομάδα του, τον Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας (Β’ ΕΣΚΑ-2ος Ομιλος), όσο και για την γενικότερη εικόνα που έχει σχηματίσει για τον χώρο, τις συνεργασίες του και το ποιες ομάδες χρίζει φαβορί να βρεθούν στην Α’ ΕΣΚΑ.

-Κόουτς, ποιος είναι ο στόχος του Πολυνίκη και η φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και τα προσωπικά σας πλάνα;
«Ο στόχος για φέτος είναι να καταφέρουμε να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Οσον αφορά την φιλοσοφία του συλλόγου, θέλουμε να φτιάξουμε έναν κορμό από δικούς μας νεαρούς παίκτες, πάνω στους οποίους θα βασιστεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να εξελιχθεί η διαδικασία. Ο σύλλογος, παρότι είναι λίγα χρόνια στον χώρο, κάθε σεζόν παρουσιάζεται βελτιωμένος τόσο αγωνιστικά, με συνεχόμενες ανόδους, παρουσία στις 6 καλύτερες ομάδες U21, όσο κι εξωαγωνιστικά με άρτια οργάνωση για τα δεδομένα της κατηγορίας μας. Τα προσωπικά μου πλάνα περνούν μέσα από τα «θέλω» του συλλόγου και θα ήμουν ικανοποιημένος αν καταφέρω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της διοίκησης».

-Τα φαβορί σε έναν δύσκολο όμιλο ποια θεωρείτε;
«Νομίζω πως Αργοναύτης και Αχαρνής είναι οι δύο ομάδες που έχουν δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα και βάση ρόστερ είναι τα φαβορί στην κατηγορία για να κερδίσουν την άνοδο».

-Και οι ατυχίες πάντα είναι μέρος του παιχνιδιού.
«Πλέον, το αντιμετωπίζουμε σαν ευκαιρία να αναδείξουμε έναν ακόμα παίκτη από τις υποδομές μας, στις οποίες γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους προπονητές μας Λαγό Αγγελο, Βαμβακίδη Τάσο και Γαβρίδη Γιάννη. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να δουλέψεις περισσότερο, για να αναπληρώσεις τα κενά που προκύπτουν από τους τραυματισμούς και νομίζω πως οι αθλητές μας τα έχουν καταφέρει περίφημα μέχρι στιγμής».

-Πείτε μας για την ομάδα και την συνεργασία σας με παίκτες και διοίκηση.
«Οι αθλητές μας έχουν πλέον εναρμονιστεί πλήρως με την φιλοσοφία μου και μπορώ να πω πως παίρνουν υψηλό βαθμό όσον αφορά την διάθεσή τους για δουλειά. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα εικόνα μας και την συνέπειά τους. Η συνεργασία μου με την διοίκηση διέπεται από αμοιβαίο σεβασμό και αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι κοντά τους, αφού μάς παρέχουν ένα ιδανικό περιβάλλον, προκειμένου να δουλέψουμε απρόσκοπτα. Την οργάνωση του συλλόγου την συναντάς δύσκολα, ακόμα και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, έτσι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικεντρωθείς στην δουλειά σου. Γι’ αυτό το κομμάτι είναι υπεύθυνη η κ. Γράψα Χρύσα, που λύνει όλα το προβλήματα, πριν δημιουργηθούν».

-Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι ένας προπονητής να… μοιράζεται σε παραπάνω από μια ομάδες; Συνήθεια, τρόπος ζωής, ανάγκη;
«Δεν είναι καθόλου εύκολο, σίγουρα δεν γίνεται ούτε από συνήθεια ούτε από ανάγκη, αν έπρεπε να χαρακτηρίσω την γενικότερη ενασχόλησή μου με το μπάσκετ, θα το έλεγα τρόπο ζωής. Εγινε μια συνειδητή επιλογή το καλοκαίρι, μετά από συνεννόηση με την διοίκηση, αφού δεν έφεραν αντίρρηση να πλαισιώσω το τεχνικό τιμ μίας ομάδας μεγαλύτερης κατηγορίας. Αν πίστευα πως δεν θα μπορούσα να δώσω το 100% και στους δύο συλλόγους δεν θα το έκανα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός πως στον Μανδραϊκό συνεργάζομαι με έναν κορυφαίο προπονητή και φίλο, όπως είναι ο coach Μπεκές και γίνεται πιο εύκολο γιατί στον Πολυνίκη έχω συνεργάτη τον coach Λαγό».

-Υπάρχει ταλέντο στις γύρω περιοχές; Βλέπουμε αρκετά σωματεία να προσπαθούν να εμφανιστούν στο προσκήνιο.
«Ταλέντο σίγουρα υπάρχει, αλλά το πρόβλημα στην ανάδειξη είναι διττό. Πολλοί αθλητές δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες, για να παίξουν και δυστυχώς λίγες ομάδες είναι διατεθειμένες να επενδύσουν πραγματικά στην ανάδειξη αθλητών. Πρέπει να είσαι έτοιμος να στηρίξεις και τον νεαρό αθλητή, αλλά και τον προπονητή που ενδεχομένως θα χάσει κάποια παιχνίδια μέσα από αυτή την διαδικασία. Εμείς, προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό και αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι σε έναν τέτοιο σύλλογο, αφού ο κ. Γράψας υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια στο 100%».

* Θητεία ως τεχνικός στις υποδομές ομάδων όπως: Αγιοι Ανάργυροι, Π.Α.Κ. Χαλανδρίου, Ενωση Ιλίου, Παλατιανή, Μικτή Ε.Σ.Κ.Α.
Βιογραφικό με παρουσία σε ομάδες Ανδρών: Αγιοι Ανάργυροι (από Γ’ ΕΣΚΑ μέχρι και Α’ ΕΣΚΑ), Παλατιανή (Α’ και Β’ ΕΣΚΑ), Ενωση Ιλίου (Γ’ και Β’ Εθνική), Ηλιούπολη (Α’ ΕΣΚΑ), ΑΓΕ Ζακύνθου (Γ’ Εθνική), Λιβαδειά (Α2), Πολυνίκης (Γ’ και Β’ ΕΣΚΑ). Ως παίκτης: Εφηβικο ΑΕΚ, Ικαροι Τρικάλων, Απόλλων Σμύρνης.

Πηγή: eska.gr