«Στροφή στο μέλλον…»

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής έχει ξεκινήσει, αφού την προσεχή Κυριακή ανοίγει η αυλαία, με τον Πιερικό/Αρχέλαο να υποδέχεται στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού τον Αίαντα Ευόσμου. Επί την ευκαιρία, λοιπόν, οι “μελανόλευκοι” μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά είπαν:

Καλύβας Αστέριος – προπονητής

«Θα ήθελα να ευχηθώ να έχουν όλες οι ομάδες μια καλή σεζόν με υγεία. Ο Πιερικός Αρχέλαος φέτος κάνει στροφή στο μέλλον με δικά του παιδιά στην ομάδα, μια προσπάθεια που αξίζει υπομονή και συμπαράσταση. Καλή σεζόν».

Χρήστος Ξηρομερίτης – βοηθός προπονητή

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος και έχουμε μπροστά μας μια ομάδα με μακριά πορεία στην ελληνική καλαθοσφαίριση, όπως ο Αίαντας Ευόσμου. Είναι κομβικό παιχνίδι για τις ομάδες η πρώτη αγωνιστική, καθώς όλοι θέλουν να ξεκινήσουν τη χρονιά με μια νίκη. Εμείς λειτουργούμε φέτος με μια εντελώς νέα φιλοσοφία, αφού το ρόστερ το απαρτίζουν πολλά νεαρά παιδιά από την εφηβική ομάδα του συλλόγου, που πέρυσι συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και έχει δύο αθλητές που φόρεσαν το εθνόσημο με τις “μικρές” Εθνικές ομάδες, τον Κώστα Φακοπουλίδη και τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Είναι γεγονός ότι μεγάλες αλλαγές γίνονται στον αθλητικό χάρτη της χώρας και πολλές ομάδες κάνουν ξανά στροφή στην παραγωγή γηγενών αθλητών.

Αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσουμε και εμείς φέτος και δίπλα στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές πλαισιώσαμε την ομάδα με 7-8 έμπειρους αθλητές που έχουν γνώση της κατηγορίας και των απαιτήσεων που αυτή έχει. Κομμάτι αυτής της προσπάθειας καλούμε να αναλάβουν και οι φίλαθλοι της ομάδας οι οποίοι έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχουν πίστη στο όραμα και την προσπάθεια που καταβάλει ο σύλλογος προκειμένου να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Γι αυτό καλούμε το φίλαθλο κοινό της πόλης να δώσει το παρών την Κυριακή στις 17.00 στην νέα μας προσπάθεια».

Δημήτρης Πόδας – γενικός αρχηγός

«Είναι σημαντικό για την ομάδα μας να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα με την έναρξη του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία μας χρονικά υπήρξε αρκετά σύντομη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστούμε στον αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι οι περισσότεροι αθλητές που απαρτίζουν την ομάδα είναι νεαροί και προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου και είναι σαφές ότι όλοι μας θέλουμε την θερμή υποστήριξη και την πίστη του κοινού της πόλης για να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις της φετινής χρονιάς».

Ασημάκης Γιώργος

«Είμαστε μια νεανική ομάδα και το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Όλοι προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και εύχομαι να δικαιωθούν οι προσπάθειες της ομάδας και οι προσδοκίες του κόσμου που εδώ στην Κατερίνη είναι πολύ κοντά στο σύλλογο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ήρθα σε μια πολύ καλή ομάδα που έχει στόχους και σταθερή διοίκηση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Γκαβανόπουλος Χρήστος

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέρος της οικογένειας του Πιερικού Αρχελάου για τη σεζόν 2012-13. Ευχαριστώ πολύ όλη τη διοίκηση και τον κόουτς Αστέριο Καλύβα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη και κάνει μια νέα αρχή στηριζόμενη σε νεαρά παιδιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τρεις παίκτες είναι άνω των είκοσι δύο ετών. Είναι μια προσπάθεια που θέλει τη στήριξη όλων μας στο φετινό πιο δύσκολο πρωτάθλημα της β’ εθνικής του βορείου ομίλου. Όλες οι ομάδες είναι εμφανώς ενισχυμένες και χρειάζεται επίμονη και υπομονή από τη μεριά μας για την επίτευξη των στόχων μας. Εύχομαι να έχουμε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά».

Γραβάνης Αχιλλέας

«Η ομάδα μας είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Αν και θα είναι δύσκολη χρονιά, είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Δεληγεώργης Απόλλων

«Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, όπως και το κλίμα στην ομάδα μας. Δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις και παρόλο που είμαστε όλοι μαζί λίγο καιρό μαζί, τα πηγαίνουμε θαυμάσια».

Καραΐσκος Χαράλαμπος

«Αν και ξεκινήσαμε αργά την προετοιμασία πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κατάσταση και περιμένουμε την έναρξη του πρωταθλήματος με ωραία συναισθήματα. Εδώ το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και υπάρχει καλή οργάνωση. Όλα είναι μια χαρά».

Κοντσές Θανάσης 

«Θα ήθελα αυτό το κλίμα που υπάρχει τώρα στην ομάδα να συνεχίσει να είναι έτσι και εύχομαι να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία σ΄ αυτό το πρωτάθλημα. Επίσης εύχομαι ο καθένας μας να πετύχει τους στόχους του και ατομικά και ομαδικά».

Λυμπάρης – Ψωμάς Νίκος

«Είμαστε μια ολοκαίνουργια ομάδα. Νέος προπονητής, νέοι παίκτες και στο σύνολό της γεμάτη ενέργεια, όρεξη για μπάσκετ και δίψα για καλή και σκληρή δουλειά. Όσο αφορά τη νέα χρονιά, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους και μάλιστα πολύ καλά. Πάντως είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ήρθα στον Πιερικό Αρχέλαο. Μια ομάδα η οποία είναι αληθινή, φιλόξενη, σοβαρή, με μεγάλες φιλοδοξίες και στόχους. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους υπολοίπους παράγοντες της ομάδας, οι οποίοι μου έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή. Από τη μεριά μου εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και όλοι μαζί παίκτες, προπονητές, παράγοντες να πάμε την ομάδα μας όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Μάρουσιτς Νεκτάριος

«Μέχρι τώρα πηγαίνουμε πολύ καλά και παρόλο που η προετοιμασία ήταν μικρή, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στα φιλικά παιχνίδια πήγαμε και εκεί καλά. Περιμένουμε την έναρξη και πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Σακελλαρίου Μάριος 

«Στην προετοιμασία που ήταν μικρή, όλοι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ την ομάδα και εύχομαι για μια καλή χρονιά. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε στο παρκέ».

Σταυριαννίδης Γιάννης

«Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο. Στο πρωτάθλημα που αναμένεται δύσκολο, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του με αξιώσεις αφού η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή. Υπάρχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Όλα θα φανούν στο γήπεδο …».

Ταμουρίδης Στάθης

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και ο μέσος όρος ηλικίας φέτος είναι μικρός. Έχουμε δεθεί σαν ομάδα και όσο αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος για μένα θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία και πιστεύω ότι την Κυριακή θα κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα».

Τσαλμπούρης Γιώργος 

«Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα μας και πάνω από όλα υγεία. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε όλα θα πάνε πολύ καλά».

Φακοπουλίδης Κώστας

«Είμαστε μια νέα ομάδα και το κλίμα που επικρατεί εδώ είναι άριστο. Από ότι δείξαμε και στα φιλικά είμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε την έναρξη».