«Στόχος είναι η εξυγίανση του ΠΑΟΚ»

Το καλό ξεκίνημα του Λάζαρου Παπαδόπουλου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δεν έχει περάσει φυσικά απαρατήρητο στην Α1. Ο Λάζος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τον ίδιο, για τους στόχους του ΠΑΟΚ και φυσικά για τη συνέχεια…

Λάζαρε ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα, ποιος είναι τελικά ο φετινός σας στόχος;

«Ο στόχος είναι η εξυγίανση του ΠΑΟΚ και η παραγωγικότητα παικτών. Βλέπετε πως δυναμώνει η ομάδα, θέλει να παράγει παίκτες, έχει πιτσιρικάδες, βασίζεται σε πάρα πολλούς Έλληνες. Το σημαντικότερο είναι πως δεν το κάνει από ανάγκη αλλά το πράττει συνειδητά. Άλλοι το κάνουν από ανάγκη ο ΠΑΟΚ επαναλαμβάνω το κάνει συνειδητά και αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα».

Αγωνιστικά δεν κοιτάτε δηλαδή προς τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας;

«Δεν μπορώ πω κάτι για το αγωνιστικό κομμάτι γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος. Είναι δευτερευούσης σημασίας η θέση. Ο στόχος είναι άλλος, δεν έχει μεγάλη σημασία, θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να παράγουμε παίκτες».

Μοιάζεις ανανεωμένος στον ΠΑΟΚ, είναι αυτό που έψαχνες τα τελευταία χρόνια;

«Σίγουρα η φετινή προσπάθεια είναι κοντά σε αυτό που έψαχνα. Δεν λέω πως είμαι 100% σύμφωνος σε όλα, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες που ταιριάζουν στη φιλοσοφία και αγωνιστικά, αλλά και εκτός του αγωνιστικού κομματιού».

Αναφορικά με τη δική σου απόδοση, προερχόσουν από μια δύσκολη χρονιά;

«Σίγουρα παίζει ρόλο και η ψυχολογία και η δουλειά που κάναμε μετά την ανάρρωση και μετά από μια χρονιά τραυματισμών. Φυσικά είναι και θέμα παιχνιδιού, το οποίο μου ταιριάζει απόλυτα. Όλα αυτά βοηθούν στο να είμαι καλύτερος».

Ο αγώνας και η νίκη στο Αλεξάνδρειο είναι ένα παράσημο για τους νέους παίκτες της ομάδας, αναφορικά με τις εμπειρίες για το μέλλον;

«Είναι τεράστια εμπειρία, μόνο το ζέσταμα που κάνεις σε τέτοια ματς, μόνο ο αέρας που αναπνέεις και το ένα λεπτό που μπορεί να παίξεις είναι εμπειρία μιας ζωής. Εγώ ακόμη και τώρα θυμάμαι τα πρώτα μου μεγάλα ντέρμπι που ήμουν πιτσιρίκι, το θυμάμαι σαν τώρα. Όλα αυτά σου δίνουν εμπειρίες που τις βρίσκεις πάντα στον δρόμο σου».

Προσεχής αντίπαλος το Ρέθυμνο, μια ομάδα που μπορεί να …σκοτώσει με τον τρόπο της κάθε ομάδα;

«Πρέπει να τους κρατήσουμε σε χαμηλό ρυθμό, να πάμε σε σετ παιχνίδι με λιγότερες επιθέσεις και έτσι θα έχουμε πλεονέκτημα».

Παράλληλα με την καριέρα σου συνεχίζεις μαζί κάποια άλλα παιδιά μια μεγάλη προσπάθεια με την ακαδημία (GBA) που διατηρείτε… Ποιος είναι ο στόχος σας;

«Είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, είμαστε έμπειρα παιδιά από το χώρο του μπάσκετ, ο Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέττας, ο Χαραλαμπίδης που θέλουμε να έλθουν τα νέα παιδιά κοντά στο μπάσκετ, να τα φέρουμε στο γήπεδο και να το απολαμβάνουν. Εμείς δεν αρκούμαστε μονάχα στις προπονήσεις, ασχολούμαστε πολύ μαζί τους, παίζουμε και διασκεδάζουμε και περνάμε καλά με τα παιδιά».