«Στόχος η Καλαμάτα να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες»

Ενα μόλις χρόνο άντεξε η Καλαμάτα στις εθνικές κατηγορίες, με τη μεσσηνιακή ομάδα να γνωρίζει τον υποβιβασμό. Ομως, η «μαύρη θύελλα» δεν το βάζει κάτω, μέσω ανακοίνωσης κάνει τον απολογισμό της, δηλώνοντας πως θα διορθώσει τα λάθη της, θα σηκωθεί όρθια και θα επιστρέψει στη Γ΄εθνική. 

Αναλυτικά:

«Κάπου εδώ, μία πολύ δύσκολη χρονιά τελείωσε. Επί της ουσίας, ήταν το πρώτο μεγάλο ταξίδι της Καλαμάτας BC στις εθνικές κατηγορίες, από το οποίο πήραμε πολλά μαθήματα και μεγάλες εμπειρίες, που σίγουρα θα μας κάνουν σοφότερους για τη συνέχεια. Γιατί η ζωή συνεχίζεται κι εμείς δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, όχι μόνο για να επανέλθει η ομάδα μας στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και να κοιτάζει συνέχεια ψηλά. Μόνο με μεγάλα όνειρα, άλλωστε, μπορείς να πετύχεις κάτι και ο σύλλογος αυτός δε «γεννήθηκε» πριν από δύο χρόνια, για να έχει χαμηλά το βλέμμα του.

Την φετινή χρονιά, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να χαρούμε. Πολύ περισσότερο, δεν μπόρεσε να χαρεί ο κόσμος που μας ακολούθησε σε όλα τα παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας, συμπαραστεκούμενος συγκλονιστικά στην προσπάθειά μας και δίνοντάς μας μία ευχάριστη νότα. Λυπούμαστε ειλικρινά που δεν μπορέσαμε να του ανταποδώσουμε αυτή τη στήριξη. Και λυπούμαστε ειλικρινά, γιατί δεν ήταν ο μόνος που στενοχωρήθηκε. Άπαντες σε διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και αγωνιστικό δυναμικό, διακατέχονται από τα ίδια συναισθήματα. Κανείς, άλλωστε, δε θέλει να χάνει στον αθλητισμό.

Ξεκινήσαμε τη σεζόν ιδανικά, με ρεκόρ 4-3 και μέσα σε αυτές τις νίκες, το πρώτο «διπλό» της ιστορίας μας στην Πεύκη, αλλά και μία τεράστια νίκη απέναντι σε μία παραδοσιακή δύναμη των εθνικών κατηγοριών, όπως είναι η Ένωση Ιλίου. Σίγουρα δεν κάναμε την καλύτερη δυνατή εκτίμηση της κατάστασης και η Γ’ Εθνική δεν είναι τοπικό. Αν σε βρει ευάλωτο, θα σε χτυπήσει και θα προσπαθήσει να σε πατήσει κάτω, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σε αγωνιστικό επίπεδο και όχι μόνο. Κάπως έτσι, η πορεία μας στη συνέχεια ήταν ακριβώς αντίθετη από εκείνο το όμορφο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να υποβιβαστούμε στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Μία σημαντική προσπάθεια, που είχε και τη δυναμική στήριξη του κόσμου, δυστυχώς δεν είχε την κατάληξη που θέλαμε.

Επειδή βιώσαμε για τα καλά αυτό που λένε «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις», δεν έχουμε να πούμε πολλά εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το μόνο που υποσχόμαστε, είναι ότι χάρη στην πολύτιμη και μεγάλη συνεισφορά των χορηγών μας, που αγκάλιασαν με τους φιλάθλους μας αυτό το εγχείρημα, θα βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Θα θέλαμε άπαντες να γνωρίζουν, ότι η Καλαμάτα BC θα παραμείνει δυνατή, θα διορθώσει τα λάθη της, με στόχο να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες. Ήρθε η ώρα για έργα και πράξεις, για να αρχίσουμε και πάλι να υλοποιούμε τα όνειρά μας. Σας χρειαζόμαστε και πάλι στο πλευρό μας, κάτι που ήδη κάνετε άλλωστε, και δεσμευόμαστε να σας δικαιώσουμε. #kalamatabc

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τους χορηγούς και τους φιλάθλους της πόλης μας, που μας στήριξαν σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Όλη η πόλη… μία ομάδα!

Υ.Γ. 2 Στις χαρές και στις λύπες μαζί!».