Στόχος, να γεμίσει το Αλκαζάρ

Με στόχο να γεμίσουν το Αλκαζάρ, Αστέρας και Φοίνικας αγωνίζονται την Κυριακή (18/11) στο λαρισινό ντέρμπι, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον.  Οι μεν γηπεδούχοι ψάχνουν έπειτα από τρεις αγωνιστικές την επιστροφή στις επιτυχίες, οι δε φιλοξενούμενοι θέλουν το “διπλό” για να παραμείνουν σε τροχιά ανόδου.

Σε ένδειξη κοινού στόχου οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στην εφημερίδα «Ελευθερία» και ζήτησαν τη στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια που κάνουν.

Προεδρικές απόψεις

Αρχικά ο πρόεδρος του Αστέρα,  Κώστας Μπαζάκης τόνισε: «Είναι ένα κλασικό τοπικό ντέρμπι και εμείς πάμε κόντρα στον κανόνα που λέει πως δύο ομάδες από την ίδια πόλη δεν έχουν καλές σχέσεις. Εμείς έχουμε άριστες σχέσεις σαν σύλλογοι. Η κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους. Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να γεμίσει το γήπεδο και να δει έναν πολύ ωραίο αγώνα και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φοίνικα, Γιώργος Νασιακόπουλος συμπλήρωσε «Αυτό το ματς θα είναι μια πραγματική γιορτή για το μπάσκετ της πόλης. Είναι μια πραγματική ευκαιρία για όλους τους φίλους του αθλήματος να έρθουν και να παρακολουθήσουν παίκτες από τη Λάρισα και ένα ωραίο ντέρμπι. Αλλάξαμε και την ώρα για να μην συμπίπτει με την ΑΕΛ. Ας ελπίσουμε να γεμίσει το κλειστό και να κερδίσει ο καλύτερος»

Προπονητική… ματιά

Ο Γρηγόρης Γιασάρης των “μελανόλευκων” με μεγαλύτερη εμπειρία στο χώρο ανάφερε: «Είναι μια πραγματική ευκαιρία να θυμηθούμε τις όμορφες στιγμές του μπάσκετ στη Λάρισα. Όπως παλιότερα γέμιζε το κλειστό στο Αλκαζάρ είναι καλό να γίνει και τώρα. Ο καθένας έχει τους στόχους του και εμείς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον δικό μας που είναι η νίκη σε κάθε ματς», και συνέχισε ο Θανάσης Μπουλιάκης: «Θεωρώ ότι ο σκοπός των δύο ομάδων πρέπει να είναι η νίκη του λαρισινού μπάσκετ. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να κερδίσουμε μια καλή ομάδα μέσα σε ένα γεμάτο κλειστό».

Η άποψη των παικτών

Αν ένας αθλητής έχει φάει με το… κουτάλι τα ντέρμπι στην Λάρισα είναι ο Θοδωρής Λιάκος, ο αρχηγός του Φοίνικα Morenaπου υπογράμμισε: «Θα πρέπει να τονίσουμε πως είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως υπάρχουν δύο λαρισινές ομάδες στην κατηγορία και έτσι διατηρείται ο θεσμός του ντέρμπι. Αυτό είναι υγεία και ο ανταγωνισμός φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα. Ο στόχος του καθένα είναι φυσικά η νίκη αλλά κοινός μας στόχος είναι να γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο».

Από πλευράς  Αστέρα “παρών” ήταν ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Μίχος (με εμπειρία σε τέτοια ντέρμπι από την παρουσία στον Ολυμπιακό Βόλου παλιότερα) ο οποίος τόνισε: «Πάντα σε τέτοιου είδους παιχνίδια στόχος όλων είναι  έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να το γεμίσει και να βοηθήσει και τις δύο ομάδες. Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εμείς όλα τα παιχνίδια θέλουμε να τα κερδίσουμε. Ο παράγοντας έδρα παίζει σημαντικό ρόλο και ελπίζω να τον εκμεταλλευτούμε».

Πηγή: eleftheria.gr