Στ. Κουφός: “Στόχος να μείνει το Ρέθυμνο στην Α1”…

Το περασμένο καλοκαίρι έκανε το μεγάλο come back. Ο Στέργιος Κουφός γύρισε στην Κρήτη και στο αγαπημένο του Ρέθυμνο, με το οποίο ο 47χρονος τεχνικός έχει ζήσει αρκετές καλές στιγμές. Το come back του στο νησί, οδήγησε τον ίδιο και το Ρέθυμνο σε νέες στιγμές χαράς, με την άνοδο της ομάδας στην Α1, στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε ο Κουφός, μέσω του site των Ελλήνων προπονητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Για την άνοδο του Ρεθύμνου στην Α1
“Ήταν κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο. Φανταστείτε ότι η προπονητική διαδικασία ξεκίνησε με διαφορετικούς στόχους και αλλιώς κατέληξε. Αρχικά ξεκινήσαμε με στόχο να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και τελικά πήραμε την άνοδο. Αυτή η χρονιά θα μείνει στη καριέρα μου, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο ΑΓΟΡ ανεβαίνει στην Α1 κανονικά. Στη πορεία μας αυτή υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες που έκριναν τον στόχο. Εξαιτίας των επιχορηγήσεων υπήρξε ένα πρόβλημα οικονομικό σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Όταν οι άλλοι δεν είχαν χρήματα εμείς βρήκαμε λύση από τον Κωστή Τζομπανάκη, ο οποίος στήριξε την ομάδα. Αυτή ήταν μία σημαντική λεπτομέρεια. Επίσης στη διαχείριση των παιχνιδιών τα παιδιά έδειξαν ότι είχαν καλές εικόνες και ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Το καλό είναι ότι ο καθένας από το μετερίζι του προσέφερε για να ξεπεραστούν όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν. Τα όσα καταφέραμε φέτος είναι απίστευτα. Ήταν μαγική χρονιά ειδικά αν θυμηθεί κανείς ότι τα τελευταία δύο χρόνια πριν αναλάβω η ομάδα σώθηκε την τελευταία και την προτελευταία αγωνιστική. Για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας το περασμένο καλοκαίρι μιλώντας με τους ανθρώπους της διοίκησης είπαμε ότι μετά από τρία χρόνια θα δούμε αν τα οικονομικά μας είναι καλά κι αν μπορούμε να πάμε για το κάτι παραπάνω. Τελικά μικρά πραγματάκια από όλους έφεραν την επιτυχία. Ξεκινώντας ο δεύτερος γύρος το Λαύριο είχε προβάδισμα, όμως εμείς το διαχειριστήκαμε καλύτερα. Αυτό που λέω δεν μειώνει την ομάδα, τους προπονητές και τη διοίκηση του Λαυρίου, το οποίο ήταν η μεγάλη έκπληξη και τους βγάζω το καπέλο. Πιθανόν αν δεν είχαν τους τραυματισμούς των Γιαννακόπουλου και Ψυλέα να ήταν αλλιώς τα πράγματα”.

Για την επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια που συνοδεύτηκε με μία ακόμα επιτυχία
“Καλό είναι όλοι να θυμούνται την ιστορία. Καλώς ή κακώς η ιστορία στο Ρέθυμνο γράφτηκε με εμένα (τελικό Κυπέλλου το 2007, άνοδο στην Α1 το 2007 και το 2011). Χωρίς εμένα δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα 920 χιλιάδων ευρώ. Η σχέση μου με τους Ρεθυμνιώτες στηρίζεται πάνω στην αγάπη κι αυτό δεν μπορεί να το διαγράψει κανείς. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο γιατί αυτή την ομάδα την πονάω. Αγαπώ πολύ τον πρόεδρο και τους ανθρώπους του ΔΣ. Με τους κύριους Σαραντινό, Μαμαλάκη, Τζομπανάκη, Τριαντάφυλλο και όλο το διοικητικό συμβούλιο μας δένει δυνατή αγάπη κι αυτό είναι σπουδαίο. Καταλήγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία μετά τη φιέστα της ανόδου με συγκίνησε”.

Για τους στόχους του Ρεθύμνου στην Α1
“Για εμένα προτεραιότητα είναι πως θα παρουσιαστεί το Ρέθυμνο. Πρώτο μέλημα θα είναι η εικόνα του πάγκου και μετά το αγωνιστικό. Η ομάδα αν θέλει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο πρέπει να χτιστεί πάνω σε συνεργάτες και σε φιλοσοφία. Ο τρόπος δουλειάς θα πρέπει να γίνει πιο επαγγελματικός έχοντας σωστούς επαγγελματίες σε όλα τα πόστα. Όσον αφορά τον αγωνιστικό στόχο θέλουμε να μείνει η ομάδα στη κατηγορία χωρίς, όμως να ξεφύγει οικονομικά η κατάσταση, καθώς θα πρέπει να πληρωθεί ένα μέρος του δανείου που τρέχει”.