“Συγγνώμη και τέλος το μπάσκετ…” από τον Κώστα Αργυρόπουλο, “βαριά καμπάνα” για την ομάδα του

Ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ΓΣ Νίκαιας – Φαλώρεια για την Α1 ΕΚΑΣΘ, καθώς 52 δεύτερα πριν το τέλος (με το σκορ στο 72-76 υπέρ των φιλοξενούμενων) επιτέθηκε στους διαιτητές και οδήγησε το ματς στη διακοπή του. Λίγες μέρες αργότερα ο Κώστας Αργυρόπουλος, ο πρωταγωνιστής της φάσης, εξέφρασε δημόσια τη συγγνώμη του προς τους διαιτητές του ματς και “τιμώρησε” ο ίδιος τον εαυτό του, ανακοινώνοντας την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ!

“Ο αθλητισμός είναι χώρος χαράς και όχι μίσους”, τονίζει ο Αργυρόπουλος με δήλωσή του στην εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας, προσθέτοντας: “Δηλώνω την αποχώρησή μου από την ομάδα της Νίκαιας, αλλά και την ενεργό δράση μετά από είκοσι πέντε χρόνια”…

Όλη η δήλωση του Κώστα Αργυρόπουλου αναφέρει:”Με λύπη μου μεγάλη για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα ΓΣ Νίκαια-Φαλώρεια θέλω να ζητήσω δημόσια και ειλικρινή συγγνώμη από τους διαιτητές του αγώνα Φακίτσα Λεωνίδα και Παναγιώτη Γερακίνη για την απαράδεκτη συμπεριφορά μου προς το πρόσωπό τους.
Οι δύο συγκεκριμένοι διαιτητές είναι παράδειγμα ήθους και επαγγελματισμού. Επειδή λοιπόν ο αθλητισμός είναι χώρος χαράς και όχι μίσους δηλώνω την αποχώρησή μου από την ομάδα της Νίκαιας αλλά και την ενεργό δράση μετά από είκοσι πέντε χρόνια.
Δεν θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο αλλά νομίζω ότι έστω και έτσι συνεχίζω να προσφέρω στο άθλημα που αγάπησα και παθιάστηκα γι’ αυτό”.

Η απόφαση του Αργυρόπουλου, πάντως δεν γλίτωσε τον ΓΣ Νίκαιας από “βαριά καμπάνα”, καθώς μετά τα όσα συνέβησαν τιμωρήθηκε με μηδενισμό και -2 βαθμούς, χάνοντας έτσι το… τρένο για τη διεκδίκηση μιας θέσης που θα οδηγούσε στα play off ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Πηγή: eleftheria.gr

.
Διαβάστε ακόμη…