Συγκίνηση στην κοπή της πίτας της ΕΣΚΑ

«Κάθε χρόνο θέλω να βλέπω και περισσότερο κόσμο» έλεγε ο αείμνηστος Δημήτρης Μπασούρης, στο περιθώριο της ετήσιας εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΣΚΑ και η επιθυμία του γίνεται πράξη. Στο αμφιθέατρο του Δαΐς ο κόσμος καθόταν ακόμη και στους διαδρόμους, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την λαμπρή βραδιά της Ενωσής μας, με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Αλεξόπουλο να ευχαριστεί τα σωματεία για την στήριξή τους στο δύσκολο έργο που επιτελείται.  Στην αρχή της εκδήλωσης στις οθόνες προβλήθηκε ένα βίντεο αφιερωμένο σε στιγμές του Δημήτρη Μπασούρη, ενώ αργότερα ακολούθησαν οι βραβεύσεις των σωματείων που διακρίθηκαν την περασμένη σεζόν, προτού κλείσει η βραδιά με την καθιερωμένη κοπή της πίτας από τον πατέρα Γιώργο Φειδόπουλο.

Τα φλας, όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσαν και στις διεθνείς παίκτριες της Εθνικής Γυναικών, όπως και στα μέλη της γαλανόλευκης, που τιμήθηκαν για την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ, με τις Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Κατερίνα Σωτηρίου, Εβίνα Σταμάτη και Αφροδίτη Κοσμά, το προπονητικό τιμ και μέλη της ομάδας να δίνουν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.

Αναλυτικά τα λόγια του προέδρου της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλου:

«Συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων που οι προκάτοχοί μου φρόντισαν να κληροδοτήσουν στην πρώτη Ένωση της χώρας στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, είναι ανάγκη να αναφερθώ στο δημιουργικό της έργο.

Είναι ανάγκη να σας πω ότι και η χρονιά που μόλις ξεκίνησε δεν είναι σπαρμένη με ροδοπέταλα. Έχει δυσκολίες και απαιτήσεις ταυτόχρονα. Θέλει σύνεση, συνέπεια και επιμονή! Θέλει αγάπη, φροντίδα και μεράκι! Θέλει πολύ δουλειά. Είμαστε αλήθεια περήφανοι, μπορούμε να αισιοδοξούμε, γιατί σε αυτό το κακοτράχαλο δρόμο που καλούμαστε να βαδίσουμε, έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας και ιδίως του Προέδρου μας κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου, την συνεχή προσπάθεια όλων των φορέων του αθλήματος για την βελτίωση και την αναβάθμιση του χώρου μας σε όλα τα επίπεδα και την στήριξη όλων ανεξαρτήτως των σωματείων μας.

Αν τώρα σε όλα αυτά, προσθέσουμε και την  εντυπωσιακή αύξηση των σωματείων μας, φθάνοντας στον μαγικό αριθμό των 186, τότε είναι βέβαιο ότι μπορούμε να μηδενίσουμε τα όποια προβλήματα και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον που μάς ανήκει.

Κόντρα στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση που είμαστε υποχρεωμένοι να βιώσουμε και ενάντια στις όποιες δυσκολίες, εμείς δίνουμε υπόσχεση να  συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακατάπαυστα, να συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε ενάντια στις δυσκολίες και να προστατεύουμε το φυτώριο του ελληνικού μπάσκετ, που μας έχουν εμπιστευτεί. Είναι επιτακτική ανάγκη να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη με την

οποία μας περιβάλουν, η ΕΟΚ, τα σωματεία μας, τα παιδιά μας. Με αυτή την υπόσχεση και με γνώμονα το συμφέρον της ΕΣΚΑ, θα δουλέψουμε συντεταγμένοι στις αρχές, τις αξίες και τους κανόνες της Ομοσπονδίας μας, για να προσφέρουμε στα σωματεία μας το καλύτερο και στην Ένωσή μας τα πάντα!

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό της Ένωσης, τους διαιτητές και τους κριτές μας, γιατί χωρίς  όλους αυτούς δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στους περίπου τον χρόνο 11.000 αγώνες των σωματείων της Ένωσής μας, δεν θα μπορούσα να δώσω στα σωματεία μας την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών για την διεξαγωγή όλων ανεξαρτήτως των αγώνων σε όλα τα πρωταθλήματά μας. Να ευχηθώ σε όλους υγεία, δύναμη και αγάπη για τη νέα χρονιά και επιτυχίες σε όλα τα σωματεία μας στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις! Καλή χρονιά σε όλους».

Στην σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον εκλιπόντα, Δημήτρη Μπασούρη, στην μνήμη του οποίου κρατήθηκε ευλαβικά ενός λεπτού σιγή, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα γύρω από τον χώρο του μπάσκετ. Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή που μίλησε για τον πατέρα του, Δημήτρη Μπασούρη, ο υιός του, Μαρίνος, «Είχε το χάρισμα να ημερεύει θύελλες», μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Β’ Αθήνας και τομεάρχης αθλητισμού της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, το μέλος του πολιτικού γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος, ο υπεύθυνος τομέα αθλητισμού του ΚΚΕ, Θόδωρος Λιάπης, ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Μιχάλης Βιντζηλαίος.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος επιτροπής πρωταθλημάτων ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ο ΓΓ της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ο ειδικός γραμματέας της ΕΟΚ, Σωτήρης Κουλοσούσας,ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Μιχάλης Βιντζηλαίος, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Ιωάννης Κουτραφούρης, ο εμπορικός διευθυντής της FOLLI FOLLIE Group SA, Παύλος Καλαμαρίδης, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της FF Group, Πηγή Αφροδίτη, ο διευθυντής Sports Marketing FF Group, Μάρκος Λαγός.

Το παρών έδωσαν και ο αντιπρόεδρος του ΟΔΚΕ Μιχάλης Δούκας, ο ΓΓ ΟΔΚΕ, Παναγιώτης Ντάβαρης, ο πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ, Στέφανος Παπαθανασίου, η πρόεδρος του ΣΚΚΑ Τάνια Μερίκα, ο ΓΓ της ΕΣΚΑΝΑ Γιώργος Νικολάκης, ο ΓΓ ΣΕΔΚΑ Γιώργος Ορφανός, ο ΓΓ ΣΚΚΑ Τάσος Αναστασόπουλος, τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης και Μιχάλης Βακαλόπουλος. Επίσης τα μέλη της ΚΕΔ-ΕΟΚ Κώστας Μουζάκης, Κώστας Κορομηλάς, Κυριάκος Ταβουλαρέας, όλα τα μέλη της ΚΕΔ-ΕΣΚΑ Θεόδωρος Βιδάλης, Γιώργος Ελευθεριάδης, Κώστας Τεφτίκης, Χρήστος Αντερριώτης, Τάκης Άκελ.

Πλήθος αθλητών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων, ενώ ξεχώρισαν και η παρουσία του Παναγιώτη Φασούλα, του Φραγκίσκου Αλβέρτη, του Κώστα Μίσσα, προπονητή της γυναικείας ομάδας του ΟΣΦΠ, και του προπονητή αναπτυξιακού αγοριών της ΕΣΚΑ, Γιώργου Καλαϊτζή καθώς και του αναπτυξιακού κοριτσιών της ΕΣΚΑ, Γιάννη Γερεουδάκη.

Οι βραβεύσεις (θέσεις 1-3, σεζόν 16-17):
Ανδρες (Α’): Μελίσσια, Ιωνία, Ιωνικός. Β’: Αργοναύτης, ΟΦΗΗ, Αχαρνής. Γ’: ΟΚΑΜ, Γλ. Νερά, ΑΕΚ Π. Δ’: Υπεροχή, Αχιλλέας, Βριλήσσια.
Γυναίκες (Α’): Καλύβια, ΕΦΑΟΖ, Κρόνος. Β’: Αρης Χ., Ωρωπός, Γαλάτσι. Γ’: Θρίαμβος, Παλατιανή, Ιωνικός.
Εφηβοι (Α’): Δούκας, ΠΑΟ, ΑΕΚ. Β’: Αγ. Ανάργυροι, ΕΦΑΟΖ, Ακαδημία.
Παίδες (Α’): Δούκας, Ακαδημία, ΓΣΠ. Β’: Αγ. Ανάργυροι, Πανελλήνιος, ΑΕΚ.
Νεάνιδες (Α’): ΠΑΟ, Αρης Π., Σπόρτιγκ. Β’: ΑΕΚ Π., Λυκόβρυση, ΕΦΑΟΖ και Λαγονήσι.
Κορασίδες (Α’): ΠΑΟ, Ιάσων, Αθηναϊκός, Β’: Μαρκόπουλο, Λαγονήσι, Γαλάτσι. Γ’: Γραμματικό, Αχαρνής, Ιωνικός.