Στον απόηχο του παιχνιδιού ανάμεσα στον Aετό και τη Χαλκίδα ήρθαν να προστεθούν οι ευχαριστίες από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι απένειμαν, μέσω του σάιτ του συλλόγου, τα εύσημα σε όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το ντέρμπι με αξιέπαινο τρόπο.

Αναλυτικά:

«Μετά το μεγάλο χθεσινό ντέρμπυ στο κλειστό του ΣΤΡΕΦΗ , το οποίο βρήκε νικήτρια την ομάδα του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ καλό θα ήταν τώρα που τα πνεύματα ηρέμησαν από την χθεσινή ένταση του αγώνα και τα επεισόδια που “χάλασαν” την όμορφη εικόνα του αγώνα να πούμε και μερικά πράγματα με την απαραίτητη ψυχραιμία της επόμενης ημέρας.

Κατ΄αρχήν να αποδώσουμε τα εύσημα στους δύο διαιτητές της συνάντησης τους κυρίους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ και ΠΙΓΚΑ οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και λόγω της εμπειρίας τους, διαχειρίστηκαν πολύ σωστά την ένταση που δημιουργήθηκε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν, μετά την απαραίτητη διακοπή  να συνεχίσουν τον αγώνα και να τον τελειώσουν χωρίς κανένα πρόβλημα και το κυριότερο χωρίς κανένα παράπονο και από τις δύο ομάδες. Τελείωσαν ένα δύσκολο ντέρμπυ σχεδόν χωρίς κανένα λάθος σφύριγμα!!!

Επίσης οι παράγοντες των δύο ομάδων  και κυρίως ο πρόεδρος και οι άνθρωποι του γηπεδούχου ΑΕΤΟΥ κατάφεραν να επιβάλλουν την τάξη και να φροντίσουν ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους φιλοξενουμένους παράγοντες και φιλάθλους της ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Τέλος ακόμη και οι παίκτες μετά από την μεγάλη ένταση και τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ τους, στο δεύτερο δεκάλεπτο, από εκεί και μετά  έπαιξαν μόνο μπάσκετ  και μάλιστα υψηλού επιπέδου ξεδιπλώνοντας στον αγωνιστικό χώρο μόνο τα πλούσια αθλητικά τους προσόντα και χαρίζοντας στον κόσμο στο κλειστό του ΣΤΡΕΦΗ , ένα πολύ ωραίο μπασκετικό θέαμα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Φυσικά και οι φίλαθλοι , παρόλο που η κατάσταση πήγε να ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια έδειξαν αυτοσυγκράτηση τελικά και έμειναν όλοι στις θέσεις τους για να παρακολουθήσουν έναν υπέροχο αγώνα , και μάλιστα στο τέλος χειροκρότησαν αυθόρμητα τους νικητές.

Ολα αυτά αξίζει τον κόπο να τα αναφέρουμε όχι για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις , αλλά για να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχουν μερικά παιχνίδια σαν τον χθεσινό αγώνα ΑΕΤΟΥ-ΧΑΛΚΙΔΑΣ που διαφημίζουν το Ελληνικό μπάσκετ άσχετα με την κατηγορία που αγωνίζονται οι ομάδες, και που προκαλούν το ενδιαφέρον των φιλάθλων να τα παρακολουθούν».