Συμβουλές ΠΣΑΚ προς παίκτες

Τυπικά ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι πιο πολλοί παίκτες υπόγραφαν συμβόλαια με τις ομάδες οι οποίες θα αποτελέσουν τους επόμενους σταθμούς της καριέρας τους. Δυστυχώς όμως την ίδια στιγμή ο ΠΣΑΚ συνεχίζει να γίνεται δέκτης των παραπόνων από τα μέλη του αναφορικά με την συμπεριφορά πολλών σωματείων της Α2 (και όχι μόνον της κατηγορίας αυτής) απέναντί τους. Ως Σύνδεσμος, από την πλευρά μας και έχοντας ως βασικό μέλημα την προστασία και τη στήριξη των αθλητών, θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τα μέλη μας, που διαπραγματεύονται με ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας για φέτος, τα ακόλουθα:

1. Στην επιλογή ομάδας θα πρέπει να λάβετε υπόψην σας τις λίστες χρεών των σωματείων που έχει δημοσιοποιήσει ο ΠΣΑΚ τα τελευταία χρόνια.

2. Οι παράγοντες και οι παίκτες σε μια ομάδα αλλάζουν συχνά, παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια πιο συχνά η κατάσταση σε μια ομάδα μένει η ίδια παρά αλλάζει μαζί με τα νέα πρόσωπα.

3. Η συμβουλή του εκπροσώπου σας σίγουρα έχει κάποια βαρύτητα. Ωστόσο οι συνέπειες και η ευθύνη της επιλογής ομάδας βαραίνει αποκλειστικά εσάς.

4. Μην απομακρύνεστε από την έδρα σας ή τον τόπο κατοικίας σας: το πρόσφατο παρελθόν είναι γεμάτο με ιστορίες συνάδελφων– εσωτερικών οικονομικών μεταναστών- που δεν πληρώθηκαν. Μένοντας στον τόπο κατοικία σας μετριάζεται το κόστος ζωής και τις συνέπειες της μη πληρωμή σας για συνεχόμενους μήνες.

5. Εάν η ενασχόληση με το μπάσκετ είναι το πρωταρχικό σας εισόδημα, αναθεωρήστε τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Λίγες είναι οι ομάδες που θα μπορέσουν να σας προσφέρουν μια βιώσιμη εργασία. Σε διαφορετική περίπτωση το άθλημα μπορεί να μείνει κομμάτι της ζωής σας δίνοντας όμως προτεραιότητα σε δραστηριότητες που αποσκοπούν σε ένα βιώσιμο επάγγελμα (σπουδές, εργασία).

6. Συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου. Ο ΠΣΑΚ είστε εσείς και για αυτό διψάμε να σας ακούσουμε και να ενεργήσουμε ακολούθως Το μόνο σίγουρο είναι πως θα θέλαμε να είχαν διαμορφωθεί διαφορετικές συνθήκες για τα μέλη μας στην κατηγορία αυτή.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση, η διοργανώτρια αρχή και η πολιτεία άφησαν αυτή την κληρονομιά. Ως Σύνδεσμος δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας και πρέπει να σας μεταφέρουμε πιστά την κατάσταση την οποία βιώνεται. Επίσης να μην ξεχνάτε ποτέ πως είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ενέργεια από μέρους μας η οποία θα μπορούσε να σας βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων.