Συμεωνίδης: «Θέλουμε να παίξουμε στην Α1»

Απομένουν μόλις δυο αγωνιστικές για να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα της Α2 με τους Ίκαρους Σερρών (σ.σ. μαζί με την ΑΕΚ) να συνεχίζουν να μάχονται για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Ο Φίλιππος Συμεωνίδης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, ξεκαθάρισε πως μαζί με τους συμπαίκτες του θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να πετύχουν το στόχο τους. Επίσης τονίζει πως οι Ίκαροι αξίζουν να βρίσκονται στην Α1 ενώ εύχεται στο μέλλον να βελτιωθούν οι καταστάσεις στο Ελληνικό μπάσκετ.

Η νίκη σας επί του Ερμή Λαγκαδά σας κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι της τρίτης θέσης. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι και ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχία σας;

«Οι δυο ομάδες είναι σε διαφορετική θέση. Εμείς θέλουμε να κλειδώσουμε  την τρίτη θέση και ο Λαγκαδάς από την πλευρά του να τελειώσει με την παραμονή. Η αλήθεια είναι ότι το ματς για εμάς ήταν πιο εύκολο από ότι το περιμέναμε. Ο Λαγκαδάς είναι καλή ομάδα αλλά εμείς θέλαμε περισσότερο την νίκη. Η θέληση και το πάθος μας ήταν μεγαλύτερα. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, πετύχαμε κάποια εύκολα καλάθια και τότε όλα ήρθαν πιο άνετα για εμάς καθώς ανέβηκε η ψυχολογία μας και παίξαμε καλό μπάσκετ».

Απομένουν μόλις δυο αγωνιστικές για το τέλος και ισοβαθμείτε με την ΑΕΚ στη τρίτη θέση. Πόσο δύσκολο είναι για να πετύχετε το στόχο σας και να μείνετε μόνο εσείς δεύτεροι μέχρι το τέλος;

«Στην ισοβαθμία η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο παίζει τώρα κόντρα στον Αμύντα ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι. Εμείς έχουμε δυο παιχνίδια με το Πέραμα εντός και την Ερυθραία εκτός. Πιστεύω ότι είναι δικά μας ματς, είναι στα μέτρα μας. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολη βέβαια. Στους δικούς μας αγώνες έχουμε τον πρώτο λόγο και από εκεί και πέρα ότι και να γίνει σας γίνει. Εμείς πάντως θα είμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας ότι και αν καταφέρουμε».

Πως νιώθετε για το γεγονός ότι δεν είναι 100% στο χέρι σας για το αν θα τερματίσετε στη τρίτη θέση;

«Δεν ξέρω ακριβώς τι μπορώ να πω για το συγκεκριμένο γεγονός. Όπως και να έχει εμείς θέλουμε παίξουμε στην Α1. Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και θεωρώ ότι αξίζει να βρεθούμε εκεί. Είναι ένα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο χωρίς ανοίγματα. Δεν έχει κάνει και δεν θα κάνει κινήσεις που μπορεί να μετανιώσει ποτέ. Πάντα οι κινήσεις του είναι ελεγχόμενες και για μένα όλες οι ομάδες θα έπρεπε να είναι έτσι ακριβώς προκειμένου να μπορούν να συντηρούνται μόνες τους και να βγάζουν την κάθε χρονιά χωρίς προβλήματα. Από εκεί και πέρα το ίδιο μας είχε συμβεί και πέρσι όταν τερματίσαμε τρίτοι αλλά τελικά δεν παίξαμε στην Α1 καθώς είχαμε δώσει ήδη ένα παιχνίδι με το Παγκράτι στην Α2. Όσο για φέτος θα δούμε».

Τώρα πλέον έχετε το Πέραμα στη έδρα σας. Ποιο είναι κλειδί για την νίκη;

«Το συγκεκριμένο παιχνίδι πιστεύω ότι θα κριθεί στο γεγονός ότι εμείς σαν Σέρρες έχουμε ένα σημαντικό στόχο και θα παλέψουμε σκληρά για να τον πετύχουμε. Επίσης δεν έχουμε χαλαρώσει καθόλου και δεν έχουμε σταματήσει τις διπλές προπονήσεις. Ο στόχος είναι εφικτός και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτόν».

Κλείνοντας ποια είναι η ευχή που θα ήθελες να κάνεις;

«Εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες για το μπάσκετ και την Ελλάδα γενικότερα. Πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα γινόντουσαν καλύτερα αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Συνολικά στην κοινωνία και όχι μόνο στο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα μακάρι σε όλα τα γήπεδα να έχει πάντα περισσότερο κόσμο να παρακολουθεί το άθλημα».