Συμεωνίδης: “Πετυχαίνουμε τον Απόλλωνα πληγωμένο και είναι λογικό να θέλει να βγάλει αντίδραση”…

“Πετυχαίνουμε τον Απόλλωνα πληγωμένο μετά την ήττα στο Ψυχικό και είναι λογικό να θέλει να βγάλει αντίδραση”, δήλωσε ο προπονητής του Εθνικού Σάββας Συμεωνίδης, αναφερόμενος στο επικείμενο ματς των Πειραιωτών με αντίπαλο τον πατρινό σύλλογο. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” τόσο για το χρονικό σημείο που διασταυρώνεται ο δρόμος του με τον Απόλλωνα Πάτρας, όσο και για τη “μάχη” που θα δώσουν τα σωματεία για την επίτευξη της ανόδου.

Λέτε ότι δεν μετράνε τα αποτελέσματα στην κανονική διάρκεια;
“Μετράνε, άλλωστε μεταφέρονται στα πλέι-οφ. Ομως δεν μετράνε όσο μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει να πιστεύει ότι μετράνε. Στον Φάρο πέρυσι από την 4η θέση αυτό ακριβώς αποδείχτηκε. Βρεθήκαμε στην καλύτερη κατάσταση στην πιο κρίσιμη περίοδο της χρονιάς. Με δεδομένο λοιπόν ότι το Περιστέρι δεν σταματά πουθενά, όπως φαίνεται στις 14 αγωνιστικές και θα τερματίσει πρώτη παίρνοντας την απευθείας άνοδο, αυτό που θα μετρήσει για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι-οφ είναι να βρεθούν σε εκείνη τη διαδικασία σε τοπ φόρμα. Αυτό, επαναλαμβάνω, ότι ισχύει φυσικά και για τον Απόλλωνα”.

Εχετε παρακολουθήσει τον Απόλλωνα;
“Σε DVD έχω δει αρκετά από τα τελευταία παιχνίδια του”.

Τι άποψη σχηματίσατε;
“Είναι καλή ομάδα με καλό προπονητή, που γνωρίζει την Κατηγορία. Εχει ρόστερ και παίκτες ποιότητας, αλλά και αρκετούς νεαρούς. Του λείπει και ένας σημαντικός παίκτης, ο Ματαλών. Οποιαδήποτε ομάδα αναγκαζόταν για μεγάλο διάστημα να αγωνίζεται χωρίς τον βασικό της πλεϊμέικερ θα είχε πρόβλημα. Προσέξτε μία σημαντική παράμετρο, την οποία στην Πάτρα δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς. Ο Απόλλωνας χτίστηκε με 10 καινούργιους παίκτες το περασμένο καλοκαίρι. Δεν είναι λοιπόν καθόλου εύκολο μια ομάδα με τόσα πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και παιδιά νέα σε ηλικία να μπει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Α2 Εθνική και συνεχώς να φέρνει θετικά αποτελέσματα. Θα έρθουν και ανάποδα αποτελέσματα και ήττες και όχι καλές εμφανίσεις. Αυτό είναι φυσιολογικό. Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής δεν είναι εύκολο και δεν το λέω για να το πω, αλλά γιατί ισχύει. Σε αυτή την Κατηγορία μπορεί η οποιαδήποτε ομάδα να νικήσει οπουδήποτε και οποιοδήποτε αντίπαλο. Αν δεν παίξεις καλά, δεν είσαι συγκεντρωμένος, χάσεις κάποια σουτ που πρέπει να ευστοχήσεις, δεν θέλει πολύ για να έρθει ένα και δύο και τρία ανάποδα αποτελέσματα”.

.
Διαβάστε ακόμη…