Συμεωνίδης :”στόχος να σωθεί η ομάδα”

Ο νεοφερμένος τεχνικός στο πάγκο του Χολαργού, Σάββας Συμεωνίδης αντικατέστησε τον Κώστα Παπαμάρκο με στόχο ένα καλύτερο αύριο στην πορεία του συλλόγου. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, αναφέροντας τους στόχους που έχουν θέση ως ομάδα και κατά πόσο είναι εφικτή η αποποίηση τους. Μέσα σε όλα έκρινε το επίπεδο της κατηγορίας καθώς και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, ώστε να είναι έτοιμοι την κάθε αγωνιστική.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε τους λόγους που συντόνισε να αναλάβει το κοουτσάρισα στην ομάδα του Χολαργού: «Ο Κ.Ο. Χολαργού είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο, κάτι που γνωρίζω καλά, καθώς είχα πολλά χρόνια επαφή με τους παράγοντές του μέσα από το μπάσκετ. Είναι σίγουρο πως εκπέμπει υγεία τόσο όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, όσο και προς τη φιλοσοφία στο αγωνιστικό σκέλος».
Ευχαριστημένος από την ομάδα του επισήμανε την κατάσταση που επικρατεί στους “μπλε”: «Οι συνθήκες (γήπεδο, βάρη κτλ.) είναι πολύ καλές για έναν προπονητή που θέλει να δουλέψει. Ο πρωταρχικός μας στόχος όταν με φώναξαν να μιλήσουμε ήταν να σωθεί η ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε δύο βαθμούς πάνω από αυτόν που πέφτει. Μόνο με σοβαρότητα και ιδιαίτερη προσοχή θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε ότι έχουμε πει. Κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά. Αν ο Θεός το θέλει και η ομάδα δείξει αυτό που μπορεί πραγματικά, τότε θα μπορέσουμε να είμαστε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα απαρτίζεται από πολύ καλούς παίκτες και κυρίως καλούς χαρακτήρες, που είναι ένα βασικό συστατικό μιας ομάδας για να κάνει ένα υγιές σύνολο».
Στη συνέχεια αξιολόγησε το επίπεδο του πρωταθλήματος στο οποίο εγγιτε: «Το επίπεδο έχει χαμηλώσει αρκετά, καθώς υπάρχει σοβαρό αντίκτυπο από την οικονομική κρίση που βλέπουμε εκεί έξω στην κοινωνία. Τα λεφτά των ομάδων είναι επισφαλή και κάποιοι καλοί παίκτες που πηγαίνουν κυρίως σε επαρχιακές ομάδες, αναγκάζονται να φύγουν. Δεν βγαίνουν καινούργια παιδιά κι έτσι ανεβαίνουν οι μέσοι όροι ηλικίας. Θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε νέα ταλέντα να παίξουν. Να μπορούν οι ομάδες να δημιουργούν παίκτες, αλλά και να τους δίνουν τις ευκαιρίες να παίξουν στη συνέχεια».
Καταλήγοντας έγινε αναφορά στη χρησιμότητα του σκαουτιγκ από πλευράς Χολαργού: «Στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στο σκάουτινγκ. Δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου μας και προσπαθούμε να παρακολουθούμε όσο το δυνατόν περισσότερες κασέτες μπορούμε. Βέβαια, ξέρω αρκετούς παίκτες από τα προηγούμενα χρόνια, όμως υπάρχει και το κομμάτι του ομαδικού σκάουτινγκ. Σε αυτό μας βοηθάει αρκετά και ο Γιάννης ο Γεωργικόπουλος. Γενικά σαν τιμ έχουμε ικανοποιητική τεχνογνωσία»